Saken mot mannen i 40-årene skulle egentlig starte i Fosen tingrett tirsdag, men er nå utsatt på grunn av datatekniske problemer.

Saken går som en tilståelsesdom. Det vil si at siktede i retten gir en uforbeholden tilståelse og at han i tillegg på forhånd har samtykket i at saken går som en tilståelsesdom.

La kortene på bordet

I en tilståelsessak tas det ikke ut tiltalebeslutning. Påtalemyndigheten sender over sitt forslag til straff til retten. Etter det Fosna-Folket erfarer, er forslaget til straff i saken mot fosningen 2 år og 3 måneders fengsel. Den øvrige strafferammen for forholdet er på 3 års fengsel, men fosningen skal i henhold til straffelovens paragraf 59 ha strafferabatt for å ha gitt en uforbeholden tilståelse. I tillegg vil fosningen trolig få redusert straff for å ha samarbeidet med politiet.

- Siktede har lagt kortene på bordet. Han har ikke holdt tilbake noe i avhør. Det har lettet vår jobb, bekrefter etterforskningsleder Roy Hoøen ved Fosen lensmannsdistrikt.

- Vil bli ferdig

Fosningen i 40-årene ble pågrepet i april i år. Han tilsto tidlig forholdet han var siktet for. Mannens forsvarer Tone Nilsen Skålevik sier at siktede nå ser frem til å bli ferdig med saken.

- Han tilsto med en gang og har ventet lenge på at saken skulle komme opp, påpeker hun.

Fosna-Folket har mandag ikke lyktes med å få en kommentar fra politiadvokat Jørgen Aunet som møter som aktor i rettsaken.

Norges største

Adressa.no har tidligere skrevet at en mann fra Stord i mars i år ble dømt til to års fengsel for oppbevaring av over 600 000 overgrepsbilder og over 9000 filmer. Dette er trolig den største overgrepsbildesaken i Norgeshistorien.