Politiadvokat Marianne Høyer ønsker ikke å si så mye om detaljene i den nye siktelsen.

- Han er nå siktet for faktiske overgrep. Det gjenstår mye etterforskning, opplyser hun.

Ber om tre ukers varetekt

Mannen har nå sittet to uker i varetekt med brev- og besøksforbud. I dag blir mannen fremstilt for refengsling.

- Vi ber om tre ukers varetektsfengsling hvorav deler av perioden er med brev- og besøksforbud. Jeg har fått muntlig tilbakemelding på at siktede samtykker i varetektsfengsling, sier Høyer.

Dagens fengslingsmøte går som en såkalt «kontorforretning». Det betyr at siktede, forsvarer og aktor ikke er til stede i retten, og at dommeren får tilsendt dokumentene i saken og foretar sin vurdering ut ifra dem.

- Én fornærmet

At fosningen er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år, betyr at fornærmede er eldre enn 14 år og yngre enn 16 år. Politiadvokat Høyer ønsker ikke å gå ut med flere opplysninger.

- Har siktede erkjent forholdet?

- Det ønsker jeg ikke å uttale meg om.

- Er det flere fornærmede i saken?

- Nei, det er snakk om én person, sier Høyer.

Overgrepsbilder

Det er nå drøye to uker siden mannen i 40-årene ble pågrepet og siktet for oppbevaring og deling av såkalte overgrepsbilder. Dette er bilder som viser overgrep mot barn eller som viser barn i seksualiserende situasjoner. Ifølge fengslingskjennelsen som Sør-Trøndelag tingrett avsa for to uker siden, har siktede erkjent straffskyld «for det forhold han er siktet for, herunder for å ha lagret, sendt og mottatt bilder som seksualiserer unge jenter». I fengslingskjennelsen viser retten også til chattelogger «hvor siktede blant annet beskriver seksuell kontakt med barn».

- Han har erkjent delvis straffskyld. Siktelsen er veldig åpen og lite konkret. Det henger sammen med at det er tidlig i etterforskningen. Selv om siktede har erkjent straffskyld, trenger ikke det å bety at han blir dømt, sa siktedes forsvarer Per Wold til Fosna-Folket den gang.

Forsvareren ønsker ikke å si noe om hvordan fosningen stiller seg til den utvidede siktelsen.

- Erkjenner han straffskyld for seksuell omgang med barn under 16 år?

- Jeg har ikke lyst til å kommentere det på nåværende tidspunkt, sier Wold.