Rissa-politikerne har allerede fattet et vedtak om sammenslåing. Nå er det opp til Leksvik-politikerne.

Skal bli enige om struktur

Første steg på veien blir møte i fellesnemda 14. desember. Fellesnemda består av både Leksvik- og Rissa formannskap. I tillegg er gruppelederne i partiene som ikke er representert i formannskapene til vanlig, med i fellesnemda.

- I møtet 14. desember må vi få avklart hvilke kommunale funksjoner som skal ligge i Rissa og hvilke som skal ligge i Leksvik. Det er en administrativ styringsgruppe med hovedtillitsvalgte og representanter fra administrasjonen i både Leksvik og Rissa kommune som lager innstillingen til møtet, forteller Leksvik-ordfører Steinar Saghaug (H).

- Tror du dere klarer å komme til enighet om fordeling av funksjonene?

- Vi er i en bra dialog. Jeg tror det er mulig. Vi har jo allerede diskutert en del. Det er imidlertid vanskelig å svare på dette før vi har sett innstillingen, svarer ordføreren.

Tror på ja

Dersom fellesnemda klarer å komme til enighet, skal Leksvik-politikerne stemme ja eller nei til sammenslåing med Rissa i møtet 21. desember.

- Tror du politikerne sier ja?

- Jeg tror muligens det ja, men jeg er ikke brennsikker, svarer ordfører Saghaug.

Ber innbyggerne om hjelp

Dersom Leksvik-politikerne stemmer for sammenslåing med Rissa, skal søknad om sammenslåing sendes til departementet før jul.

- Når vi skal sende søknad, må vi ha navnet på den nye kommunen klart. Derfor inviterer vi nå innbyggerne til å komme med forslag i en navnekonkurranse.

- Har du ingen forslag selv?

- Nei. Jeg har tenkt mye på det, men jeg har egentlig ikke noe godt forslag. Fosen kommune har blitt brukt som et arbeidsnavn, men det er forskjellige meninger om det også, påpeker Saghaug.

Forhandlinger neste fredag

Leksvik-rådmann Kai Terje Dretvik har tro på at Leksvik- og Rissa skal bli enige om plassering av kommunale funksjoner i en sammenslått kommune.

- Jeg og Bolås (Rissa-rådmann, red.anm.) har jobbet med dette en stund. Vi har en grovskisse allerede.

- Når dere snakker om fordeling av funksjoner, er jo dette spørsmål som hvor teknisk etat skal ligge og hvor de forskjellige topplederne i kommunen skal ha kontor. Hva er viktigst for Leksvik å beholde?

- Jeg kan ikke gå i detalj på det, men det er viktig å sikre en form for offentlig utvikling også i Leksvik. Poenget er at det skal bli en balansert utvikling i begge kommuner. Det har jeg stor tro på at vi får til. Innbyggerne i Leksvik skal føle seg trygge på at de har et minst like godt tjenestetilbud om 10- 15 år, svarer Dretvik.

Neste fredag skal han og Rissa-rådmann Vigdis Bolås samt representanter fra administrasjonen og hovedtillitsvalgte i begge kommuner, starte forhandlingene om fordeling av kommunale funksjoner. Arbeidet skal ende opp i en innstilling som legges frem for fellesnemda 14. desember. Blir det enighet der, skal Leksvik-politikerne stemme for eller imot sammenslåing 21. desember.