– Når fotgjengere skal gjennom rundkjøringa så mangler det veiskulder de kan benytte, sa Birger Austad (H) i trafikksikkerhetsutvalget i Ørland forleden til Fosna-Folket.

Det var i oktober at rundkjøringa i Vestråttkrysset i Ørland kommune sto ferdig.

– Reell problemstilling

Steinar Anda er prosjektansvarlig i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

– Problemstillingen er reel og tydelig den, men vi tok utgangspunkt i reguleringsplanen. Meg bekjent har det ikke kommet inn merknader på dette før etter at rundkjøringa sto ferdig, forklarer Anda.

Likevel har han fått med seg synspunktene i ettertid.

– Vi tar dette på alvor, og er allerede i gang med å se på hvordan vi skal forholde oss til dette. Det går an å merke med skilter hvor man kan gå. Slik jeg har forstått det, så skal det være plass samt la seg gjøre. Men om dét er løsningen som er den mest optimale, tør jeg ikke si nå.

– Kan det bli aktuelt med strakstiltak?

– Ja, innenfor visse grenser. Vi må sørge for å ivareta trafikksikkerheten for gående og syklister. Så lenge det er usikkert, må vi forsøke å finne en løsning.

– Hvor raskt kan det bli gjort noe?

– Jeg skal møte kommunen fredag (i dag), så får vi se hva behovet er.

– Kan det bli gjort noe fysisk før jul?

– Nei, det tror jeg blir vanskelig. Vi må se på dette og komme fram til et forslag. Jeg jobber med dette fra nå, og vil ha noen tanker før jul, sier Anda, og forteller at eventuelle tiltak må gjøres i samarbeid med Statens vegvesen og Ørland kommune.

Gang- og sykkelvei

Et gangfelt slutter ved Skankegrenda, noen hundre meter før den nye rundkjøringa.

– Når det gjelder hvorfor det ikke er bygd gang- og sykkelvei i Vestråttrundkjøringen, så har Statens vegvesen bygd det vi har fått i bestilling fra veieier Sør-Trøndelag fylkeskommune, forklarer Ellinor Hansen, som jobber i Statens vegvesens kommunikasjonsstab.

– Hadde det vært en gang- og sykkelveiløsning i tilknytning til rundkjøringa fra før, så ville vi sannsynligvis ha knyttet det opp mot rundkjøringa, sier Steinar Anda i fylkeskommunen.

– Kan det bli aktuelt i framtida?

– Innenfor de økonomiske rammene, så kan vi ikke bare plusse på dette nå, men jeg vet at det jobbes med dette i Ørland kommune, avslutter han.

Husker du denne? Eventuell skredfare kan forsinke rundkjøringen med ett år

Bildet viser Vestråttkrysset før rundkjøringa ble satt opp. Foto: Magnus Okstad