Mannen ble først siktet for oppbevaring og deling av overgrepsbilder. Det vil si bilder som fremstiller barn under 18 år på en seksualiserende måte.

Delvis erkjennelse

Fredag for to uker siden ble mannen varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i to uker. I fengslingskjennelsen gikk det frem at mannen delvis hadde erkjent straffskyld for å ha oppbevart og delt overgrepsbilder.

Fredag gikk politiet ut med at siktelsen mot mannen er utvidet til å gjelde faktiske overgrep. I tillegg til oppbevaring og deling av overgrepsbilder, er mannen nå siktet for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år. Fornærmede i saken var 15 år da den seksuelle omgangen skal ha funnet sted.

Kontorforretning

Mannen ble fredag fremstilt for refengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Politiet ba om tre uker varetektsfengsling, noe siktede samtykket i. Fengslingsmøtet gikk derfor som en såkalt kontorforretning uten aktor, siktede og forsvarer til stede.

Dommeren vurderer da fengslingsspørsmålet på bakgrunn av sakens dokumenter.

Erkjente seksuell omgang

Siktedes forsvarer Per Wold ønsket fredag ikke å uttale seg om hvorvidt fosningen erkjenner straffskyld for å ha hatt sex med barn under 16 år.

I fengslingskjennelsen går det imidlertid fram at mannen har erkjent å ha hatt seksuell omgang med en 15 år gammel jente. Tilståelsen underbygges av en chattelogg der siktede skriver at han har begått overgrep som beskrevet i siktelsen.

Mannen har brev- og besøksforbud fram til 11. desember.