En kvinne 50-årene fra Fosen er dømt til fengsel for å ha svindlet NAV. Kvinnen må belage seg på 14 dagers ubetinget fengsel, mens 16 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år. Dommen ble avsagt i Fosen tingrett i en tilståelsesdom.

– Bedrageriet er grovt på grunn av beløpets størrelse, står det i tingrettsdommen.

Bakgrunnen er at hun i rundt et halvt år for noen år tilbake unnlot å opplyse på et elektronisk meldekort til NAV at hun i perioden var under utdanning. Dette medførte at den elektroniske beregningen av hvor mye hun skulle ha i dagpenger ble påvirket, slik at hun fikk utbetalt i overkant av 136 000 kroner for mye. Kvinnen hadde meldt seg arbeidsledig en tid tilbake før hun begynte å delta på kurset.

– Siktede erkjenner at hun fikk brosjyre om dagpenger da hun ble arbeidsledig i (....), og at hun leste denne da, men at hun ikke tenkte på å gå gjennom informasjonspapirene da hun fikk tilbud om å delta på dette kurset. Siktede erkjenner også at hun underveis unnlot å krysse av på meldekortene om at hun deltok på dette kurset. Siktede innser i ettertid at hun burde ha meldt i fra om dette, heter det i domspapirene.