Det var i sommer at Torils ektemann Richard Leikvang sammen med sin bror og en barndomskompis kjøpte Ankeret brygge, og nå er Toril klar med sitt eget prosjekt inne i lokalene til Ankeret Brygge.

Helhetlig tilbud

- Jeg har tenkt litt på dette ei stund, og vi har et ønske om å få til et helhetlig tilbud på Ankeret, så synes jeg det er litt spennende og prøve å finne et konsept som funker, sier Toril.

Butikken blir en blanding mellom interiør, gaver og ulike produkter innen helsekost og mat. Alt fra heimlaga speil til økologiske rengjøringsprodukter.

- For mange bardisker

Da de tok over Ankeret, syntes Toril at det var litt vel mange bardisker inne i lokalet, og tenkte at det ville gjort se med en liten butikk.

- Det var tre bardisker her, og vi er jo ikke akkurat i Oslo. Jeg fant ut at det ville være passende størrelse til en liten butikk her. Jeg fant også en disk som antagelig har tilhørt den gamle butikken her, pluss gamle kjøkkenskap og annet som nå er tatt i bruk, forklarer Toril.

Speil av drivved

I butikken er det mye gjenbruk, og Toril forteller at hun har god hjelp i sin svigerfar som blant annet har laget skap og speil av drivved.

- Han er kjempeflink, og har lagd mange fine speil som selges i butikken. Kanskje blir det en liten bruktkrok også. Planen er å se an litt hva folk ønsker, lytte til lokalbefolkningen og høre hva de vil ha, kanskje kommer det noen innspill, sier Toril.

Lørdag åpner Toril butikk på Ankeret i Lysøysund. Foto: Privat