Medaljen er en anerkjennelse til arbeidstakere som har minst 30 år hos samme arbeidsgiver, og er en tradisjonsrik påskjønnelse bedriften kan benytte for å vise at man verdsetter erfaring og stabilitet. Medaljen er også et symbol på at bedriften har lykkes med å skape en arbeidsplass som har vært utfordrende og interessant over tid.

Lojale arbeidstakere

I tillegg til medaljen i sølv ble Roger og Elsa også tildelt diplom og pin, ordfører Steinar Saghaug (H) stod for overrekkelsen og la vekt på at dette er en utmerkelse som henger høyt, og at Roger og Elsas samvittighetsfulle innsats gjennom så mange år absolutt fortjener en slik utmerkelse, opplyser daglig leder Åge Bjørkvik.

- Roger og Elsa har vært lojale og stabile arbeidstakere, de har alltid stått på og møtt opp på jobb. De har vært med nesten helt fra starten av. Kroa Produkter ble etablert i november i 1984 og Roger og Elsa begynte i henholdsvis januar og mars 1985, forteller Bjørkvik.

For ti år siden mottok de begge gullklokka, og har siden starten vært viktige bidragsytere til bedriften, forteller Åge.

- Ordfører Saghaug holdt en veldig fin tale til begge to, en personlig tale. Det ble et flott arrangement og vi synes det var artig å kunne gjøre litt stas på Elsa og Roger. Det ble en fin kveld med allsang og musikk av John Dahl og Arner Meese, og både Elsa og Roger satte stor pris på utmerkelsen, sier Bjørkvik.

Viktig sosial arena

For mange er arbeidsplassen den viktigste sosiale arenaen, og slik er det også på Kroa, forklarer Åge.

Her tar vi vare på hverandre, og for oss er det viktig å se hverandre og prate med alle. Det utvikler seg nye vennskap, og vi har også sett at det her har blitt flere parforhold opp gjennom årene. Vekstbedriftene betyr veldig mye for mange, her er terskelen lav for å prøve seg, og vår filosofi er at man lærer av mestring, forteller Åge.

Det er ikke mange i vekst- og atføringsbedrifter som har fått denne fortjenestemedaljen, så Åge synes det er stas at det nå kunne gjøres litt ekstra stas på Roger og Elsa.

- Velfortjent heder

- Jeg var i kontakt med Norges vel da de hadde jobbet her i 25 år, og fikk da beskjed om at utmerkelsen var for 30 års ansettelse i samme bedrift. Vi tok deretter kontakt på nytt, og sendte søknad til Norges vel i år. Det er ikke mange ansatte i vekstbedrifter som har fått denne medaljen, mye på grunn av at det ikke er så mange vekstbedrifter som har eksistert så lenge, men også fordi folk ofte skifter jobb mye oftere nå enn før, sier Åge.

Også på Kroa Produkter er det gjennomstrømming av folk, men Roger og Elsa er begge i varig tilrettelagt arbeid (VTA) og har vært stabile arbeidstakere med mange ulike arbeidsoppgaver, forklarer Bjørkvik.

- Vi synes ikke at vi skulle være noe dårligere enn i en vanlig bedrift, så det var hyggelig at vi kunne få gi Roger og Elsa denne hederen som de så absolutt har fortjent, sier Åge.

Mer om Kroa Produkter: – Petter er en kjernekar