Tirsdag formiddag kom meldingen om at det hadde vært en rapsolje-lekkasje ved Marine Harvest sin fiskefôrfabrikk på Valsneset i Bjugn.

Lekkasjen fant sted i et av byggene inne på fabrikken, og hadde rent ned i et sluk som har til hensikt å ta unna regnvann. Dette resulterte i utslipp av rapsolje i sjøen, opplyser beredskapsleder i Fosen brann- og redningstjeneste, Bernt B. Lein.

– Har kontroll

Oljen skal ifølge Lein ha samlet seg opp i to bukter ved anlegget. En såkalt sugevogn, som eies av en lokal entreprenør, er brukt i arbeidet med å fjerne rapsoljen. I skrivende stund gjenstår kun fjerning av rester.

– Dette er en stor tankbil som suger opp oljen og tar det med seg til destruksjon. Om det ikke kommer noe mer ut, så gjør vi ikke mer nå. Vi har kontroll, sier beredskapslederen.

Han melder om gode forhold under arbeidet.

– Været har vært veldig bra. Pålandsvind har gjort at det har blitt samlet opp i bukter.

– Ser ille ut

Fabrikksjef Claes Jonermark ved Marine Harvest sitt anlegg på Valsneset sa tirsdag at det totale utslippet var på 15 kubikk.

– Men det er ikke så mye rapsolje som har havnet i sjøen. Det meste av utslippet har blitt fanget opp i en oljeseparator, opplyste han.

Han kunne fortelle at årsaken til lekkasjen var en pakning som hadde gått i stykker, som gjorde at noe av oljen rant ut i sjøen.

– Først og fremst ser det ille ut, men den er ikke helsefarlig, sa han.

Politiet har opprettet en undersøkelsessak.

Les også: Undersøker utslipp ved Valsneset