- Organisasjonen er per i dag langt unna en bærekraftig drift. Vi må foreta nedbemanning og oppsigelser. Rådmannen opplever dette som et nederlag, sa Raaen da han presenterte sitt budsjettforslag for kommunestyret i Bjugn.

Reduserer nesten 30 årsverk

Raaen vil ikke på nåværende tidspunkt å si hvor mange som mister jobben, og påpeker at prosessen med å finne ut hvor mange som eventuelt må gå, fortsatt pågår.

- Vi prioriterer naturlig avgang og nedtrekk av vikarer og midlertidige stillinger, før oppsigelse av faste stillinger.

I sitt budsjettforslag for 2016 legger rådmannen opp til at det skal reduseres 19,31 årsverk innenfor helse, pleie og omsorg, 7,6 årsverk innenfor oppvekst, og 0,7 årsverk innenfor kultur.

Rådmannen legger opp til et kutt i utgifter på cirka 16 millioner kroner til sammen i 2016. Det er så vidt i overkant av det forventede merforbruket til Bjugn i 2015 på cirka 15 millioner kroner.

- Må ruste oss for vekst

Raaen viste til at det er tre forhold som forsterker Bjugns økonomiske utfordring, i tillegg til det totale merforbruket på til sammen cirka 30 millioner kroner.

- Det ene er at vi allerede har et kostnadsnivå som gjør innsparing krevende. Det andre er at hver innbyggere trolig vil få et økt behov for kommunale tjenester i årene fremover, og det tredje er at vi må ruste oss for vekst, sa Raaen.

Vil du holde deg oppdatert på Fosen? Følg Fosna-Folket på Facebook og Instagram.