I dag har et enstemmig fylkesutvalg i Sør-Trøndelag fylkeskommune gått inn for en anmodning av anleggsstart på veistrekningen Osavatnet – Rødsjø på fylkesvei 715 i Rissa kommune. Dette går fram i en pressemelding utsendt av fylkeskommunen.

Delprosjektet inngår i Fosenvegene-prosjektet, og har et kostnadsanslag på 121 millioner kroner.

Skal prøve å gjennomføre arbeidet raskere

Fylkesrådmannens innstilling var før møtet at fylkesutvalget gir sin tilslutning til Fosenvegens gjennomføringsplan, inklusive nødvendig full stenging av strekningen i inntil tre måneder høsten 2016. Årsaken til at det blir nødvendig med stenging er kvikkleire i området.

– Vi har løyve til å stenge veien i inntil tre måneder, men vi skal gjøre alt vi kan for å gjennomføre arbeidet raskere. Dette vil ikke skje før til høsten 2016, og vi vil prøve å legge stengningen til den mest praktiske tiden i forhold til trafikkavvikling, sier Knut Sundet, daglig leder i Fosenvegene, etter vedtaket tirsdag.

– Når settes spaden i jorda?

– Like etter påske, tenker jeg. Det kommer an på når entreprenøren har anledning til å starte, opplyser Sundet, og forteller at anbudet blir lagt ut i desember.

Må fjerne masser

Før helga sa Sundet til Fosna-Folket at kvikkleire i området ved Osavatnet, like øst for Rødsjøkrysset, skaper utfordringer når det skal bygges ny vei på strekningen. Man har også erfart at det har rast ut tidligere i dette området, noe som er en medvirkende årsak til den krappe svingen på denne strekningen i dag.

Han sa også at det i området med kvikkleire trolig blir nødvendig å fjerne masser i fem meters dybde, før man kjører på en kombinasjon av isopor og pukk/grus for å skape et stabilt underlag. I tillegg er det en relativt stor fjellskjæring ved Osavatnet som skal tas ned.

Nattestengt neste sommer

I fylkesrådmannens innstilling står det også at man åpner for mulig nattestenging fra klokka ni om kvelden til seks om morgenen av samme strekning i perioden 18. mai til 1. august neste år.

Sundet sa at man legger stengingen av strekningen til den perioden av året da trafikken er lavest. Fosenvegene vil også sammen med entreprenøren som får oppdraget gjøre det man kan for at perioden med totalstengt vei blir kortest mulig.

Kan bli utbedring av omkjøringsvei

Omkjøringsmuligheten blir langs fylkesvei 718 om Hasselvika og Fevåg. Statens vegvesen har vurdert denne omkjøringen, og konkluderer med at dette er en relativt smal vei med dårlig kurvatur. Rekkverk langs deler av dagens vei er også i dårlig befatning. Det er partiet mellom Sørfjorden til Selnes som kan være utfordrende, særlig for tungbiltrafikk, mener Vegvesenet. Av den grunn anbefaler Statens Vegvesen at det gjennomføres enkelte utbedringstiltak på fylkesvei 718 før hovedveien langs Osavatnet stenges.