Austad sikter til den nye rundkjøringa i Vestråttkrysset i Ørland. Onsdag diskuterte komité for plan, drift og landbruk i Ørland kommune rundkjøringa, og noterte seg at ikke alt er som man kunne ønsket.

Ulykkespunkt

I desember 2012 mistet en kvinnelig bilfører livet i en voldsom kollisjon i det samme krysset. Ulykken førte til et massivt krav fra folk i området om at noe måtte gjøres med det ulykkesbelastede veikrysset, og helst ønsket mange en rundkjøring.

Nå konstaterer komité for plan, drift og landbruk, som også fungerer som trafikksikkerhetsutvalg (TSU), at rundkjøringa har blitt et på mange måter flott anlegg. Men samtidig har man noen merknader ved selve utformingen.

Mangler veiskulder

- Når fotgjengere skal gjennom rundkjøringa så mangler det veiskulder de kan benytte, sier Austad. Aller helst skulle han sett at det var et lite gangfelt eller fortau, men i det minste mener han myke trafikanter må få en veiskulder de kan benytte.

Kortere og brattere

-Den lille bakken eller kneika som leder inn i rundkjøringa for trafikanter som kommer fra Austrått fører også til at man lett kan skli rett inn i rundkjøringa når det er glatt vinterføre, påpeker Austad. Han viser til at det var en slik bakke også før rundkjøringa ble anlagt, men sier at den nå har blitt kortere og brattere enn den var tidligere.

Veimyndighetene

- Vi er glad for at det har blitt ei flott rundkjøring, men vil ta kontakt med veimyndighetene om de manglene vi mener anlegget har i dag. Vi har vært i kontakt med entreprenøren som har bygd rundkjøringa, men fikk da beskjed om at det ikke var tatt budsjettmessig høyde for de manglene vi påpeker, sier Birger Austad.

MER OM SAKEN: Lørdag skal rundkjøringen være helt ferdig

Det har ikke lyktes Fosna-Folket å få en kommentar fra Statens Vegvesen til saken.

Trafikken fra Austrått får en liten bakke inn i rundkjøringa som trafikksikkerhetsutvalget mener burde vært unngått. Foto: Skjalg Ledang
Gangfeltet slutter ved Skankegrenda, noen hundre meter før den nye rundkjøringa. Foto: Skjalg Ledang