Trykk deg rundt i grafikken over. Du kan også se detaljene i tekstformat nederst i saken.

Den siste runden av kartlegging av muligheter for akutt innkvartering har foregått etter at Utlendingsdirektoratet (UDI) sendte en anmodning om bistand til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) om kartlegging og etablering av akuttmottak. I Sør-Trøndelag ba beredskapsavdelingen hos fylkesmannen kommunene om å melde inn mulige lokaliteter med en frist som gikk ut mandag denne uka.

Status på bakgrunn av rapportering fra kommunene kan du se i grafikken øverst i saken. Trykk på det området du ønsker å sjekke.

NB! Vi gjør oppmerksom på at etter innmeldingene kan det ha skjedd endringer, som gjør at det som var aktuelle lokaliteter ikke nødvendigvis er det i dag. Kommunene har også svart på ulike måter, som betyr at enkelte svar kan virke mindre utfyllende enn andre. Fosna-Folket erfarer at det i tillegg til nevnte alternativer, så har også andre aktører på Fosen meldt sin interesse for å drive asylmottak.

Oversikten

Brakkerigg Noryards (Fosen Yard i dag), Rissa:Bruksområde: Bo- og overnatting fremmedarbeidere. Trengerbruksendring.Kapasitet: Soverom og oppholdsrom. Kapasitet cirka 200.Etableringstid: 2 - 3 måneder.

Skauga Eiendom AS, Rissa:Bruksområde: Tidligere pensjonat. Brukes for overnatting (sporadisk). Tilfredsstiller formål.Kapasitet: Antall rom 21. Totalt 40 sengeplasser.Etableringstid: 2 - 4 uker.

Rissa hotell v/ «Annekset», Rissa:Bruksområde: Anneks for Rissa hotell. Tilfredsstiller formål.Kapasitet: 32 rom med bad og wc. Kapasitet 32.Etableringstid: 1 - 2 uker.

Langørgan, Rissa***:Bruksområde: Tidligere behandling av rusmisbrukere (BUE-stiftelsen). Tilfredsstiller formål.Kapasitet: 7 soverom, 3 stabbur. Cirka 40 plasser totalt. Stue og storkjøkken.Etableringstid: 5 - 12 måneder.

*** Selv om Langørjan i Rissa var med i denne oversikten, som ble innsendt av kommunen, er det ifølge Bente Elisabeth Sæther ved Langørjan ikke aktuelt å stille lokalene til en slik dispensasjon.

- Jeg avkrefter at Langørjan gård skal benyttes til flyktninger. Det har egentlig aldri vært aktuelt, og det må være en misforståelse. Dette er ikke en institusjon lenger, og i og med at eiendommen er delt i tre, der vi deler på strøm og vann, så er det uaktuelt både for oss selv og naboer, sier Sæther til Fosna-Folket.

Fiskarheimen, Råkvåg, Rissa:Bruksområde: Tidligere aldershjem.Kapasitet: Cirka 40 stykk totalt. 25 på kort tid.Etableringstid: 6 - 8 måneder.

Vollmesterbolig, Hasselvika, Rissa:Bruksområde: Bolig/utleie. Tilfredsstiller formål.Kapasitet: 4 soverom. 1 stue. 1 bad + wc. 1 wc (tillegg).Etableringstid: 4 uker.

«Gjestgiveriet», Hasselvika, Rissa:Bruksområde: Tidligere offiserforlegning. Renovert 2010. Tilfredsstiller formål.Kapasitet: 18 doble rom. Etableringstid: 3 - 4 uker.

«Kommandanten», Hasselvika, Rissa:Bruksområde: Bolig/utleie. Tilfredsstiller formål.Kapasitet: 4 rom + opphold.Etableringstid: 4 måneder.

Hysnes HF, Hasselvika, Rissa:Bruksområde: Institusjon. Rehabilitering. ME-pasienter. Forskning. Tilfredsstiller formål.Kapasitet: Ikke oppgitt.Etableringstid: 2017?

Brettingen, Hasselvika, Rissa:Bruksområde: Tidligere militærleir. Trenger bruksendringer.Kapasitet: Kaserner, kjøkken og forpleining. Kapasitet cirka 100 personer.Etableringstid: > 1 år.

Seter brygge, Osen:Bruksområde: Overnatting/turisme, i drift i dag. Regulert til næring/turisme.Kapasitet: 60-70 personer i dag. Rehabiliterer nå i tillegg 20 modulbygg for utleie.Etableringstid: På kort tid forutsatt ledig kapasitet.

Drageid leirskole, Osen:Bruksområde: Leirskole, i drift. Ikke leirskole i vintersesongen november-mars, samt i sommerferien. Regulert til næring/leirskole.Kapasitet: 97 personer.Etableringstid: På kort tid i vintersesongen.

Strandaveien, Osen:Bruksområde: Næringseiendom med kontorlokaler og garderober i 2. etasje., næringslokaler i 1. etasje. Aktuell for utleie vil være kontorlokaler. Regulert til næringsvirksomhet i dag.

Kapasitet: Må utredes nærmere.

Etableringstid: Må vurderes nærmere. 4 måneder?

Roan:

Ut i fra de krav som stilles i forhold til skjemaet, vurderes det at det ikke er noen aktuelle plasser i Roan kommune.

Åfjord:

Kommuneledelsen i Åfjord kommune har gått gjennom mulighetene for slik innkvartering i egen kommune og kan ikke se at man i dag har lokaler som tilfredsstiller kriteriene, heller ikke innenfor det som betegnes som «enkel standard».

Leksvik:

I Nord-Trøndelag har Leksvik meldt til fylkesmannen at man ikke har egnede bygg i kommunalt eie, men rådmann Kai Terje Dretvik opplyser at tidligere Leksvik Hotell er svært aktuelt for mottak av 40 enslige mindreårige asylsøkere, med en opsjon på ytterligere ti asylsøkere. En dispensasjonssøknad knyttet til dette blir ferdigbehandlet av kommunen i løpet av neste uke.

Vallersundveien, Bjugn:Bruksområde: Tidligere aldershjem.Kapasitet: 12.Etableringstid: Cirka 2 - 3 uker.

Kaumhaugveien, Bjugn:Bruksområde: Institusjon/hybelhus.Kapasitet: 23.Etableringstid: Umiddelbart.

«Kombibygget» på Kråkvåg, Ørland:Bruksområde: Forlegning. Alle tillatelser i orden.Kapasitet: 30 sengeplasser fordelt på 15 rom.Etableringstid: Umiddelbart.

Austrått gård, Ørland:Bruksområde: Steinerskole. Alle tillatelser i orden. Kapasitet: 23 sengeplasser fordelt på 5 rom.Etableringstid: Umiddelbart.

Kilde: Fylkesmannen i Sør-Trøndelag