Påtalemyndigheten ba om to ukers varetekt med brev og besøksforbud. Politiet argumenterte blant annet med faren for bevisforspillelse. Sør-Trøndelag tingrett ga påtalemyndigheten medhold og fosningen må dermed sitte varetektsfengslet med brev og besøksforbud i to uker.

Siktede anket fengslingskjennelsen til Frostating lagmannsrett.

Risikerer tre års fengsel

Ifølge fengslingskjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett, er mannen siktet etter straffelovens paragraf 311 første ledd. Den omhandler blant annet å produsere, tilby, selge eller å overlate til en annen materiale som fremstiller barn på en seksualiserende måte. Med barn menes her personer under 18 år. Strafferammen er på inntil 3 års fengsel.

Erkjenner straffskyld

Den siktede fosningen har ifølge fengslingskjennelsen erkjent straffskyld «for det forhold han er siktet for, herunder for å ha lagret, sendt og mottatt bilder som seksualiserer unge jenter». I fengslingskjennelsen viser retten også til chattelogger «hvor siktede blant annet beskriver seksuell kontakt med barn».

- Han har erkjent delvis straffskyld. Siktelsen er veldig åpen og lite konkret. Det henger sammen med at det er tidlig i etterforskningen. Selv om siktede har erkjent straffskyld, trenger ikke det å bety at han blir dømt, påpeker siktedes forsvarer, advokat Per Wold.

Fryktet møte mellom siktede

Retten ga også politiet medhold i at det foreligger nærliggende fare for at den siktede fosningen kontakter andre som er siktet i samme sakskompleks. Politiet fryktet her bevisforspillelse. Totalt ni trønderske menn er per i dag siktet i den såkalte overgrepsbildesaken. I kjennelsen er det påpekt at den nå varetektsfengslede fosningen fysisk har møtt noen av dem han har chattet med på nettet.

- Overrasket over pågripelse

Siktedes forsvarer sier til Fosna-Folket at fosningen tar saken tungt.

- Han er selvfølgelig nedbrutt. Det er de fleste som blir varetektsfengslet.

- Kom pågripelsen tidligere denne uken overraskende på ham?

- Det eneste jeg har hørt ham si, er at det kom veldig overraskende på ham, sier forsvarer Wold.

Les mer om saken:

Nok en fosning pågrepet i overgrepsbildesaken

Fant millioner av overgrepsbilder hos mann fra Fosen