Seniorrådgiverene Knuth Herrefoss og Britt Laila Steinkjer var nylig innom flere bedrifter i Ørland og Leksvik, med prosjektkoordinator Geir Olav Kjøsnes fra Fosen Innovasjon som veiviser.

Gjennom ulike innkjøp forvalter Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) gjenkjøpsavtaler verdt flerfordige milliarder kroner for norske bedrifter som har produkter eller tjenester som passer til det som er etterspurt gjennom gjenkjøpsavtalene.

Så langt er ikke Fosen representert på kartet over norske bedrifter som har oppnådd leveranser via gjenkjøpsavtaler, men med fokuset som nå settes på regionen blant annet gjennom etableringen av kampflybasen, så er håpet at denne situasjonen skal endres.

- Dette er et langsiktig arbeid. Det tar tid å komme seg inn på ordningen med gjenkjøpsavtaler, men vi er i gang, sier Geir Olav Kjøsnes.

Etter først å ha besøkt Simpro på Løkken i Meldal kommune, så gikk turen til Brekstad og bedriften Fosen Tools som allerede har gjennomført leveranser til det norske forsvaret. Deretter gikk ferden til industrikommunen Leksvik, med besøk hos blant andre CNC Produkter og Industriverktøy/Microplast.

Les også: Fosen Tools fikk utdelt utviklingsprisen

Før besøket hos Fosen Tools ble avsluttet bekreftet Knuth Herrefoss og Britt Laila Steinkjer at det de hadde fått se hos bedriften var spennende og interessant med tanke på arbeidet med å finne de riktige produktene som kan være aktuelle når gjenkjøpsavtaler skal realiseres.

Les også: AIM-topp til Fosen