Mannen er siktet for oppbevaring av såkalte overgrepsbilder. Det vil si bilder som fremstiller barn på en seksualiserende måte. I forbindelse med pågripelsen gjennomførte politiet en ransaking. Det ble blant annet tatt beslag i PC, mobil og andre lagringsenheter.

Vurderer fengsling

- Mannen har sittet i avhør i går og i dag, opplyser etterforskningsleder Roy Hoøen.

- Erkjenner mannen straffskyld?

- Vi har ikke kommet så langt at han har fått spørsmål om det, svarer Hoøen.

Gjennomgår beslag

Det vurderes fortløpende om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling. Politiet er nå i ferd med å gå gjennom det beslaglagte materialet.

- Vi vet ikke ennå hvor store mengder bilder det er snakk om, sier etterforskningsleder Hoøen.

- Er det noen sammenheng mellom denne pågripelsen og pågripelsen av den andre mannen fra Fosen tidligere i år?

- Alt går inn i samme nettverk. Det vil si at det er folk som bruker nettet for å dele overgrepsbilder og chatter med hverandre, sier Hoøen.

Fant millioner av bilder

Det var på nyåret i år at politiet på Fosen fikk en sak fra Kripos som omhandlet overgrepsbilder mot barn. I begynnelsen av april gikk politiet til Fosen tingrett og fikk medhold i å gå til arrestasjon og ransaking hos en mann i 40-årene, som er bosatt i en Fosen-kommune. Hos mannen fant politiet millioner av overgrepsbilder og flere tusen overgrepsvideoer av barn. Fosningen ble først varetektsfengslet i fire uker. Deretter ble fengslingen forlenget med fire uker, før mannen ble løslatt.

Ni siktet

Ifølge etterforskningsleder Roy Hoøen er dette den største overgrepsbilde- og videosaken noensinne i Sør-Trøndelag politidistrikt. Per i dag er totalt ni menn fra Trøndelag, to av dem fra Fosen, siktet i saken.

- I tillegg har vi sendt over mer enn 20 saker til andre politidistrikt, sier etterforskningsleder Roy Hoøen.

Han kjenner ikke til det eksakte antallet pågrepne i saken på landsbasis.

Saken mot fosningen som ble pågrepet i april, er nå ferdig etterforsket. Saken skal være sendt over til Trøndelag statsadvokatembeter for påtalemessig avgjørelse.

Se videointervju fra da saken sprakk i juni:

Fant millioner av overgrepsbilder av barn hos mann fra Fosen