Det har tidligere vært antydet at kommunestyret i Leksvik skulle si endelig ja eller nei til sammenslåing med Rissa i novembermøtet. Det kommer ikke til å skje.

Skal diskuteres i fellesnemnda

- Saken skal ikke opp i møtet neste torsdag. Vi diskuterer saken politisk nå, og vi skal ha et møte i fellesnemnda den 19. november hvor vi skal diskutere saken. Saken stiller seg i et nytt lys nå etter at Trøndelagsutredninga ble lagt fram i dag med en intensjonsplan for sammenslåing av trøndelagsfylkene, sier Leksvik-ordfører Steinar Saghaug (H).

Trøndelag

Fylkestilhørighet har vært et sentralt punkt i diskusjonen i Leksvik om ja eller nei til sammenslåing med Rissa. Dersom det blir ett Trøndelag fra samme tidspunkt som Rissa og Leksvik eventuelt blir en kommune vil diskusjonen om fylkestilhørighet falle bort.

- Ikke konkludert

- Vi har ikke konkludert med noe om når vi skal ta stilling til kommunesammenslåingen. Det er mulig vi kan avgjøre det før jul, men det må vi diskutere i kommunestyret. Vi må være varsomme med hva vi gjør i denne saken siden det ble 50/50 i folkeavstemmingen og at mange mener prosessen har gått for fort, sier Saghaug.