- Målet vårt er at folk skal ha like høyt blodsukker når de forlater hallen som når de kommer hit, sier Veronika Aune fra håndballavdelingen i Rissa IL.

Når det arrangeres håndballkamper i Rissahallen er det slutt på sjokoladekake, potetgull og brus. Nå er det sunnere kost som står på menyen.

Krever mer arbeid

- Frukt har vi hatt en stund. Nå har vi også fullkornswrap med grønnsaker og kjøttdeig. Lapskaus selger vi også. Den er det Bjørn Erik Vangen som lager for oss.  Og så har vi vafler laget av grovt mel, og de er uten sukker. Nå skjønner folk at vi har mat som idrettsungdommen trenger, sier Aune.

Hun innrømmer at det er noe mer arbeid med dette mattilbudet enn det er når foreldrene tar med hver sin sjokoladekake når det er kamp.

Nybrottsarbeid

- Vi er i oppstartsfasen, så foreløpig forsker vi hvordan vi skal få det til på best mulig måte. Det er nybrottsarbeid vi holder på med. Vi er litt inspirert av Rissamat, Rissa kommunes forskningsprosjekt på kosthold blant unge, sier Aune.

Hun er håndballtrener, med i styret i håndballgruppa, og hun er engasjert i Rissamat.

- Det er godt

Tina Sjøli og Aurora Braa fra Bjugn ILs jenter 12-lag er på kamp i Rissahallen, og synes det er fint med et tilbud om ordentlig mat på kamp. De sitter og spiser wrap mens de ser på en kamp som pågår.

- Det er godt, det er sunt og det er bra, sier de.

Hjemme i Bjugn står sjokoladekake og brus på menyen når det er kamp.

- Det er godt med begge deler, svarer de diplomatisk mens de tar en bit av wrapen Veronika Aune og de andre foreldrene i Rissa ILs håndballgruppe har laget.

Tina Sjøli og Aurora Braa synes wrap smaker godt.
Veronika Aune prøvesmaker lapskausen.