Intensjonsavtalen om kommunesammenslåing mellom Rissa og Leksvik sier ingenting om hvilket fylke en eventuell ny kommune skal tilhøre. Tirsdag skal kommunestyret i Leksvik behandle den videre prosessen mot en mulig sammenslåing av Rissa og Leksvik.

Innstillingen

Leksvik-rådmannens forslag til vedtak lyder som følger:

Leksvik kommune viderefører prosessen med Rissa kommune med mål om sammenslåing.

Det legges til grunn at den nye kommunen blir tilhørende Nord-Trøndelag fylkeskommune inntil det foreligger en endelig avklaring om Leksvik kommune sin eierandel i NTE og forholdet til en ny felles videregående skole i Vanvikan er avklart.

Forrige uke vedtok fylkestinget i Nord-Trøndelag at Leksvik skal få beholde sine eierandeler i NTE selv om kommunen kan bli en del av Sør-Trøndelag etter en sammenslåing med Rissa.

Må avklare

- Formannskapet skal ha et møte før kommunestyremøtet, og da må vi diskutere punktet om NTE i lys av vedtaket i fylkestinget, sier ordfører Steinar Saghaug (H).

- Hvordan tror du det blir mottatt i Rissa at dere ønsker at en sammenslått kommune skal tilhøre Nord-Trøndelag inntil videre?

- Vi har et fint forhold til Nord-Trøndelag fylkeskommune. Nå må vi og Rissa prøve å få avklart hvilken fylkeskommune vi er best tjent med ved en eventuell sammenslåing, svarer Saghaug.

Tror på fylkessammenslåing

Hans kollega i Rissa, Ove Vollan (H), ønsker ikke å bruke tid på spørsmålet om fylkestilhørighet nå.

- Jeg håper og tror at trøndelagsfylkene er klare for sammenslåing fra 1. januar 2018. Da slipper vi å bruke energi på fylkestilhørighetsspørsmålet. Men vi skal gjøre en skikkelig jobb for finne ut hvilken fylkestilhørighet som er best for den nye kommunen om det ikke blir ett fylke fra 1. januar 2018, sier Rissa-ordføreren.