John Anders Elvrum fra Prosjektstyring Midt AS informerte politikerne om den foreløpige utredningen av de to skolene.

Det er tidligere bestemt i kommunestyret, at i tillegg til å se på kostnaden ved rehabilitering av de to skolene, skal det vurderes nybygg.

Økonomiske anslag

Økonomisjef Kristoffer Fjeldvær orienterte om de foreløpige økonomiske anslagene.

Rehabiliteringen krever så grundig arbeid at det tilsvarer nybygg.

Mælan skole

Hovedbygget og mellombygget på Mælan tilfredsstiller ikke krav til undervisningsbygg i fremtiden og foreslås revet og erstattet med nye bygg.

Rehabilitering av Mælan skole er foreløpig kostnadsberegnet til 87 millioner kroner, inkludert rehabilitering av svømmebassenget. Et nybygg er anslått til å koste 116 millioner kroner inkludert svømmebasseng, og 91 millioner kroner uten basseng.

Stadsbygd skole

For Stadsbygd skoles del er tomtearealet allerede i dag for knapt. Rehabilitering forutsetter at tomta utvides. Det er ikke tatt stilling til hvor den skal utvides, men det anbefales ikke at skolen flyttes til en annen tomt.

To av dagens bygninger ved Stadsbygd skole er ikke egnet til undervisning i framtida. Det gjelder hovedbygget og murbygget.

Rehabilitering av Stadsbygd skole er anslått til å koste 130 millioner kroner, mens kostnaden til ny skoes anslås å bli 174 millioner kroner.

Avgjørelsen om det blir nybygg eller rehabilitering på de to skolene blir tatt neste år.