Det var adressa.no som først omtalte at Dybvik fra advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig er oppnevnt som bostyrer.

Styret i Noryards Fosen bestemte onsdag seg for å begjære oppbud. Begjæringen ble sendt til Fosen tingrett, som fredag oppnevnte Dybvik som bostyrer for verftet og samtidig formelt åpnet konkurs.

Lønnskrav

Bostyrer Dypvik har i startfasen to fokusområder.

- Det første er å kontrollere verdiene og sikre dem. Det andre er å orientere de ansatte slik at man så raskt som mulig får sendt deres krav til lønnsgarantisystemet, sier han.

72 ansatte mistet jobben som følge av konkursen. Disse har ikke fått utbetalt oktoberlønna.

Usikre verdier

Dybvik er også i gang med å få oversikt over gjelda og verdiene til Rissa-verftet.

- Gjelda er i oppbudsbegjæringen anslått til 266 millioner kroner. Verdiene er anslått til 236 millioner kroner. 173 millioner kroner av verdiene på 236 millioner kroner er i oppbudsbegjæringen beskrevet som arbeid på bygg 92. Det er kontrakten mellom Noryards og Boa som ble kansellert. Dermed er 173 millioner kroner av verdiene å betegne som høyst tvilsomme. De reelle verdiene i boet kan fort ligge rundt 50 millioner kroner, forklarer Dypvik.

Ifølge adressa.no er 76 millioner kroner av gjelden å betegne som ekstern leverandørgjeld, mens selskapet har en forpliktelse på å betale tilbake 165 millioner kroner til en kunde som trolig er skipsreder Ole. T. Bjørneviks selskap Boa Offshore. I tillegg har Elpro og fire andre selskap krav på millionbeløp fra selskapet.

Den reelle verdien i selskapet som trolig er på rundt 50 millioner kroner, består i bygg, anlegg og driftsmidler.

- Noen vil tape

- Her er gjelda uansett høyere enn verdiene. Noen vil altså tape penger på konkursen?

- Ja. Og det er min jobb å minimalisere tapene. Så er det slik ved konkurser at noen som regel taper på det, svarer Dybvik.

Interessenter har tatt kontakt

- Som bostyrer blir du kontaktet dersom noen ønsker å kjøpe boet for å satse på nytt ved verftet. Har noen tatt kontakt?

- Ja, noen har meldt sin interesse i dag. Det er på ingen måte mange.

- Var interessentene noen som ønsket å satse på nytt ved verftet?

- På dette stadiet har jeg ikke gått i dybden på hva interessen gjelder. Jeg har fokus på mine hovedpunkter som er lønn til ansatte og sikring av verdier. Vi har satt på betydelige ressurser, sier Dybvik.