På vegne av Hvitsand Entreprenør AS kunne daglig leder Roger Hvitsand nylig motta det synlige beviset på at bedriften oppfyller kravene til å være Miljøfyrtårn.

Sertifiseringen betyr at bedriften ønsker å dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Bedriften må oppfylle ulike bransjekrav og gjennomføre tiltak for en mer miljøvennlig drift og et godt arbeidsmiljø. Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og det er ofte også et krav i anbudskonkurranser.

- Det er viktig for oss hele tiden å bli litt bedre på alt vi gjør. Vi driver blant annet en del med rivingsoppdrag, og da behandler vi ulike typer risikoavfall som krever rapportering i øst og vest. Gjennom kursing i miljøsanering har dette arbeidet blitt lettere. Samtidig mener vi sertifiseringen som Miljøfyrtårn kan være betryggende for mange potensielle oppdragsgivere, sier Roger Hvitsand til Fosna-Folket.

I dag, tirsdag, ble miljøfyrtårnsertifikatet overrakt daglig leder Roger Hvitsand av Ørland kommunes næringssjef og Miljøfyrtårnkoordinator Arne Martin Solli.