Styringsgruppa er i praksis et utvidet formannskap. Saken om sammenslåing med Rissa skal behandles i formannskapet og til slutt i kommunestyret i Leksvik 20. oktober.

- Innstillingen til kommunestyremøtet er foreløpig ikke klar, men etter alt å dømme skal representantene stemme for eller mot å fortsette prosessen med Rissa med sikte på sammenslåing. Det er all grunn til å tro at det blir flertall i kommunestyret for å fortsette prosessen, sier Leksviks nye ordfører Steinar Saghaug (H).

Flertall for å fortsette

Noen dager etter valget, tok Fosna-Folket en ringerunde til representantene i det nye kommunestyret i Leksvik. Undersøkelsen bekreftet at det er flertall for å fortsette prosessen med Rissa med sikte på en kommunesammenslåing.

- Må ta bredere hensyn

Samtidig som valget 14. september stemte innbyggerne i Leksvik og Rissa om kommunesammenslåing. I Rissa svarte 63,3 prosent av innbyggerne ja, mens det i Leksvik ble dødt løp. 949 stemte for og nøyaktig like mange stemte mot.

- Vi fikk et utfordrende resultat i folkeavstemningen. Det betyr at vi må ta litt bredere hensyn i den videre prosessen. Vi er nødt til å bruke bedre tid for å få belyst en del spørsmål. Dette gjelder Leksviks eierandeler i NTE, fylkestilhørighet og videregående skole, opplyser Saghaug.

Hjelpende hånd fra Fylkesmannen

Høyre-politikeren opplyser videre at Leksvik kommune er dialog med Fylkesmannen i både Nord- og Sør-Trøndelag om den videre prosessen.

- Fylkesmennene vil bidra med en tilbakemelding hvor de skal forsøke å klargjøre spørsmålene om NTE, fylkestilhørighet og videregående skole.  I tillegg skal fylkesmennene se på hvilket tempo vi bør ha på prosessen, sier Saghaug.

Han håper på bredt flertall når kommunestyret behandler saken om sammenslåing med Rissa 20. oktober.

- Det vil lette den videre prosessen, sier den nybakte ordføreren.