Forsikringsselskapet Gjensidige har så langt mottatt rundt 40 bygningsskader i Trøndelag og Nordland etter ekstremværet «Roar».

– Av disse er de aller fleste vannskader. Vanninntrenging i kjellere er den vanligste skaden. Cirka 2/3 av skadene er meldt i Sør- og Nord-Trøndelag, opplyser Pål Rune Eklo, informasjonssjef i Gjensidige.

Hitra, Frøya og Fosen

I tillegg har selskapet mottatt et 30-talls båtskader.

– Dette er alt fra båter som har sunket i båthavna, slitt seg fra fortøyninger, til mindre skader som avrevet kalesje og ripeskader. Spesielt på Hitra, Frøya og Fosen har vi fått inn mange båtskader. Noen kunder nevnte en uvanlig vindretning på uværet som overrasket de og førte til skader, forteller Eklo.

– Har stort sett gått bra

Forsikringsselskapet har foreløpig ikke et eksakt beløp på skadenes omfang.

– Alt i alt snakker vi nok om millionbeløp bare for Gjensidige, men vi har ikke noe eksakt tall så langt, sier informasjonssjefen.

– Gjensidige har cirka ¼ av forsikringsmarkedet slik at det totale antall skader nok er betydelig høyere. Stort sett ser det ut til å ha gått bra, og sammenlignet med andre tidligere uvær har ikke «Roar» laget spesielt mye trøbbel, opplyser Eklo.