Mannen var tiltalt for å ha bitt en politibetjent i hånden samt to tilfeller av innføring av narkotika og et tilfelle av skadeverk. Tiltalte erkjente ikke å ha bitt politibetjenten, men erkjente straffskyld for de andre punktene i tiltalen.

Verbale trusler

Det var sommeren 2014 at politivoldepisoden fant sted. Mannen hadde først ringt helsetjenesten og ga uttrykk for at han hadde tatt en overdose. Helsetjenesten ba politiet om bistand. Politiet dro hjem til mannen, og den ene betjenten ble med ham i ambulansen til legekontoret. På legekontoret skal mannen ha kommet verbale voldstrusler mot legen. Politiet tok da tiltalte ut av legekontoret. Legen vurderte det heller ikke som nødvendig med innleggelse.

«Nazipoliti»

Tiltalte ble etter hvert aggressiv. Først ville han skyggebokse med en mannlig politibetjent. Deretter gikk han på politibetjenten, som etter hvert fikk kontroll på ham og satte på ham håndjern. Mannen gikk til angrep på nytt, og politibetjenten la hånden på skulderen hans for å holde ham unna. Tiltalte bet da betjenten over det venstre håndleddet. En annen politibetjent som var til stede, har forklart at mannen blant annet uttalte «kjeften, ditt jævla fittetryne» og «nazipoliti». Det ble da besluttet å ta med mannen i arresten.

Husket lite

Tiltalte forklarte i retten at han kun husker glimt av hva som skjedde den aktuelle kvelden. Mannen husket at det var noen «tumulter», men ikke at han skal ha bitt politibetjenten. Retten fant det imidlertid bevist ut over enhver rimelig tvil at tiltalte bet politibetjenten.

Bestilte amfetamin

Mannen ble også dømt for to tilfeller av innføring av narkotika til Norge. Han bestilte ved to anledninger narkotika på nett. Det første forholdet gjald bestilling av cirka fem gram amfetamin fra Nederland. Denne forsendelsen ble stanset på Gardermoen. Det andre forholdet omhandlet bestilling av fem gram amfetamin fra Tyskland. Denne forsendelsen ble stanset på postens godsterminal på Robstad i Akershus. Tiltalte erkjente disse forholdene.

Knuste alle rutene

Det siste punktet i tiltalen omhandlet skadeverk. Sommeren 2014 knuste mannen flere vinduer i en leilighet eid av en Fosen-kommune. Tiltalte bodde selv i leiligheten da han utførte skadeverket. Da politiet kom til stedet var alle vinduene på fasaden knust. Mannen erkjente straffskyld for forholdet i retten. Han har forklart at han forut for hendelsen hadde noen dager på amfetamin.

Slapp unna fengselsstraff

På grunn av at tiltalte er i en vanskelig situasjon, fant retten det riktig ikke å idømme ham fengselsstraff. Han ble derfor idømt 45 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 120 dager. I tillegg må mannen betale om lag 30 000 kroner i skadeerstatning til Fosen-kommunen.