Tema i boken ”Velkommen av havet-mer enn en kokebok” av biolog Kari Bachke Andresen ble grunnlaget for et prosjekt der skoleelever får lære mer om råvarer, fiskeribedrifter og kokkekunst.

”Historien bak smaken” er et skoleprosjekt utviklet av Andresen i samarbeid med Den kulturelle skolesekken Sør-Trøndelag, og har som mål å utvikle et undervisningsopplegg som skal passe for grunnskoler langs kysten.

Todagers tur til Åfjord

Alle restaurant-og matfagselevene ved Strinda videregående har nå gjennomført en todagers tur til Åfjord og Stokkøya der de har besøkt lokale bedrifter. Besøket på Stokkøya og Åfjord ble svært vellykket, og elevene lærte mye, forklarer avdelingsleder Geir-Rune Larsen ved Strinda videregående skole.

- De siste tre ukene har tre klasser på i alt 45 elever vært gjennom prosjektet, og de har besøkt smoltanlegget på Sydskjør, Norgeskjell, Salmar Farming på Hosenøyan og Revsnes fiskeindustri. Fra bedriftene fikk vi også med oss råvarer som elevene etterpå fikk tilberede, og de lærte mye om veien fra hav til bord, sier han.

Gull verdt

For elevene ved restaurant-og matfag er det gull verdt med et besøk til Åfjord og Stokkøya for å lære om de marine råvarene, mener Larsen.

Han er glad for utviklingsmidler fra Den kulturelle skolesekken slik at elevene har mulighet til å gjennomføre prosjektet.

- Gjennom prosjektet har elevene en gylden mulighet til å lære. Det koster jo litt når så mange elever skal reise og overnatte, og gjennom Kari og Den kulturelle skolesekken så blir det hele mulig. Turen har gjort inntrykk på elevene og de har kommet med mange positive tilbakemeldinger, sier Larsen.