Forfot klarte å ta seg over på holmen i traktor tidlig i formiddag, mandag. Etter å ha gjennomgått hele holmen fant han den ene væren død ved en rundball.

- Han har nok druknet. Den andre er vel tatt av strømmen, sier saueeieren.

Glad for bekreftelse

Han hadde i det lengste håpet at værene hadde overlevd på en tørrflekk på holmen under ekstremværet eller tatt seg over elva før den ble for stri.

- De har sikkert stått der og presset til den ble fanget. Det har sannsynligvis vært en høyere vannstand i elva enn vi trodde, og de har trolig ikke hatt fast grunn å stå på, sier Forfot.

Saueeieren er likevel glad for at han nå har fått en bekreftelse på hvordan det er gått med værene, og priser seg lykkelig for at det ikke gikk verre.

- I Osen og Verdal har det gått skikkelig galt, påpeker han.

- Naturen er rå

Forfot beskriver forholdene på holmen som rotete med trær som har veltet over ende, og rundballer som ligger strødd utover.

- Det er en stor ansamling med rundballer og annet treverk lenger ned i bygda, så den andre væren dukker sikker opp der, tror Forfot.

Værene var viktige for sauedriften, men eieren sier han først og fremst tenker på dyrenes tragiske skjebne.

- Det var sikkert en kamp der. Det er trasig å tenke på. Naturen er rå, sier han.

Han er i tvil om han skal bruke holmen til værbeite fremover, men understreker samtidig at mengdene med nedbør som kom under ekstremværet var historiske.

- De jeg har snakket med, har aldri sett noe lignende, så det var ikke mulig å forutse. Egentlig skal de ikke være farlig å ha dyrene der.

Tidligere saker:Ser etter livstegn på holmen Jan Morten krysser fingrene for at sauene hans overlever natten

Forfot klarte å ta seg over til denne holmen med traktor tidlig mandag formiddag. Foto: Magnus Okstad