Fredag la han på Facebook ut illustrasjoner av en bro som er foreslått bygd over Rovdefjorden på Sunnmøre i forbindelse med E39. Det er Reinertsen AS, SINTEF og Snøhetta som står bak tegningene. Broen består av en flytebro og en nedsenket rørbro.

Tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg, og tilbakemeldingene han har fått på Facebook tilsier at mange sier ja takk til broen.

- Broen kunne like gjerne blitt bygd over Stjørnfjorden, mener Aasan.

- Ny teknologi for brobygging gjør prosjektet med kystvei mer aktuelt enn tidligere.

Følg Fosna-Folket på Facebook og Instagram.

- Vil gi økt handel

Aasan har jobbet for Reinertsen AS tidligere, og pendler i dag fra Rissa til Ørlandet i sin jobb som salgs- og markedsjef i Rædergård AS.

-  Som rissværing vil jeg ha kortest mulig vei til Ørlandet, og mener en slik vei vil gi økt handel på Fosen. Veien vil bli flat, drivstoffbesparende, og gå langs sjøen der folk bor.

Han fremhever at en ny vei fra Rissa til Ørland og Bjugn over Stjørnfjorden også vil føre med seg andre fordeler.

- Rissa har i dag stor arbeidsledighet, mens Ørland har mangel på arbeidskraft. En bro over Stjørnfjorden vil føre til at flere kan bo i Rissa og jobbe på den nye kampflybasen, sier Aasan og fortsetter:

- Fosen videregående skole mangler elever for å opprettholde linjer. Med gode bussforbindelser på ny vei kan elever fra Rissa gå på skole i Bjugn, samtidig som noen av linjene i Rissa kan få elever fra Bjugn og Ørland. Ishall, kulturhus, idrettshaller kan benyttes langt bedre mellom kommunene.

- Bør jobbe opp mot Stortinget

Han peker i tillegg på at at en ny vei langs kysten vil være av stor strategisk betydning for den nye kampflybasen som et nasjonalt prosjekt, og mener man bør begynne å jobbe opp mot Samferdsels- og forsvarskomiteen på Stortinget slik at broen kan bli en realitet.

- Det handler om å få en kortest mulig vei fra Bjugn og Ørland til Trondheim og Stjørdal, sier Aasan.

I et litt større bilde ser Aasan for seg at Åfjord kan knyttes på veien med ny bro over til Lysøysund.

- Jeg har snakket med politikere og andre sentrale personer i både Rissa, Bjugn og Ørland som ivrer for broen. Så jeg håper det settes ned en arbeidsgruppe med representanter fra kommunene som kan fronte prosjektet opp mot fylkeskommune og sentrale myndigheter.