Mandag åpnet friluftsavdelingen ved Heggli barnehage i Åfjord. Konsentrasjonen og var på topp da barnehagebarn klippet snora ved hjelp av tollkniv sammen med ordfører Vibeke Stjern og kommunal sektorsjef Astrid Mathilde Petterson.

Åpen dag

Avdelinga ”Drømmehagen” startet opp i høst, og bidro med taler, gaver og musikalske innslag i tillegg til at det var åpen dag. Ordfører Vibeke Stjern lånte også bort ordførerkjedet til de minste barna, og erklærte friluftsavdelingen offisielt for åpnet.

- Det ble et veldig fint arrangement. Det vistes tydelig at man er naboer med helsesenteret, og det ble et flott møte mellom aldersgruppene. Foreldre og søsken deltok også, og det ble en fin forsamling, sier sektorsjef for oppvekst, Astrid Mathilde Petterson.

Barnehagebarna opptrådte med sang sammen med barnehagens eget band, Pappabandet, og det ble et artig innslag, forklarer Petterson. Friluftsavdelingen er med på å fremme folkehelsa, mener hun.

Benytter seg av naturen

- Friluftsavdelinga er med på å bidra til at flere barn i større grad får benytte seg av naturen. Å være ute på tur blir en naturlig del av deres barndom, og det at den ligger der den gjør er med på å åpne for et bedre samarbeid mellom barnehagen og helsesenteret, sier Petterson.

Friluftsavdelingen har fortsatt noen ledige plasser, og Petterson håper at disse også blir fylt opp snart.

- Vi håper at mange spreke åfjordinger vil satse på en plass her og at det blir attraktivt å ha barna i friluftsbarnehagen. Det er morsomt at Heggli har tatt denne utfordringen med å planlegge og å drive en friluftsavdeling, sier hun.