Bodil Kvendset og Andrea Dyrendalsli Eide har valgfag Medier og kommunikasjon på Vanvikan skole, og her er en artikkel de har skrevet om arrangementet:

Barn på flukt

Vi på Vanvikan skole bestemte oss for å delta i innsamlingsaksjon, Skolejoggen den 24. september 2015. Alle elevene fikk et startnummer, og løp så mange runder de greide i en løype rundt skoleområdet. Det ble samlet inn 6363 kroner på Vanvikan skole, noe vi er svært fornøyd med. Disse pengene gikk til SOS-barnebyer sitt prosjekt Barn på flukt.

Spreke elever

Det som gjorde denne dagen så vellykket var alle de positive og spreke elevene, og ikke minst innsatsen til valgfagsgruppene «Fysisk aktivitet og helse» og «Innsats for andre». Den ene gruppa planla og markerte løperunden, og den andre delte ut boller og saft til alle som deltok. For hver runde elevene sprang, fikk de en stjerne på deltakerkortet sitt. Dette gjorde det mer motiverende å løpe mange runder. Mange elever hadde gjort avtaler med foreldre og besteforeldre på forhånd om kronebeløp til SOS barnebyer for hver runde i løypa.

Spreke skolejoggere. Foto: Andrea Dyrendalsli Eide