Uttalelsen kom fra en åpenhjertig Ivar Johannes Koteng, som holdt et heller uvanlig næringsforedrag for de 500 frammøte under Åfjordsprisen 2017 fredag kveld.

LES OGSÅ:* Se bildene og hvem som vant prisene under tidenes prisutdeling ...* Etablerer selskap for å bygge opp energimiljø -Fosna-Folket* Koteng: - Åfjord bør ha som mål å score -Fosna-Folket

– Jeg hater å gå i dress

Eiendomsutvikleren er milliardær og en av Trondheims rikeste. Opphavet har 59-åringen på Tørrhaug i Åfjord.

Undertegnende delte bord med Koteng under den store festkvelden.

– Jeg hater å gå i dress. Jeg trives best i t-skjorte og mer ledig påkledning. Dette blir første gangen jeg holder et foredrag i dress, og at det skulle skje i Åfjord hadde jeg aldri trodd, medga Koteng som også kjennes som styreleder i Rosenborg Ballklubb. Selv var han spiller i Åfjord i sine yngre dager.

Skal ikke bygge nettverk

Ivar Koteng slo seg opp under jappetida på 1980-tallet.

– Alle som kjøpte hus og eiendom den gangen og som fortsatt sitter som eiere, har gjort det godt. Det var ingen kunst det, framholdt Koteng fra scenen.

Han er kjent for å være utradisjonell i måten å drive på.

– Vi har som strategi å ikke bygge nettverk. Vi skal nå fram fordi vi er gode på det vi gjør. Det sitter sikkert folk i salen som har lært noe helt annet på BI, men det får så være. Vi har én regel hos oss, og den er at folk ikke har lov til å komme sure på jobb. Det er ikke ulovlig å være trist eller nedstemt for noe, men direkte sure ansatte sendes heim, fortalte Koteng.

Skikkelig damemagnet

Ivar Koteng snakket ellers om konkursen han var gjennom i 1991, og hvilken nedtur dette var. Videre om hvordan det var å bli singel pappe til en ettåring.

– Å være singel pappa den gangen gjorde meg til en skikkelig damemagnet, smilte Ivar Koteng.

Ettåringen fra den gangen, Aurora Koteng, er blitt for lengst voksen og er nå daglig leder i Koteng Bolig.

– Å være singel pappa den gangen gjorde meg til en skikkelig damemagnet, smilte Ivar Koteng. Foto: Terje Dybvik