Der kom partene til enighet om at kontrakten mellom selskapene avsluttes fra 1. mai, melder MNA i ei pressemelding.

LES OGSÅ:* Kommer du med svartsekk, kan du bli bedt om å sortere på stasjonen* Ryddet bort tonnevis av avfall -Fosna-Folket* Endringer i avfallshverdagen -Fosna-Folket

Roan og Osen

Siden 1. oktober 2016 er det Retur AS som har stått innsamlingen av husholdningsavfall på vegne av MNA i kommunene Roan, Osen, Flatanger, Namdalseid, Namsos, Fosnes, Overhalla, Grong og Høylandet. Disse kommunene utgjør rundt 11.000 husstander.

MNA opplyser om at etter en periode der selskapene har diskutert deler av innholdet i den inngåtte avtalen, og stått langt fra hverandre i forståelsen av enkelte elementer i kontrakten, møttes de sist torsdag til forhandlinger. Der kom partene til enighet om å avslutte gjeldende kontrakt.

Partene ønsker ikke å gå nærmere inn i detaljene rundt grunnlaget for oppsigelse.

Vil bli tilbudt jobb

Fra 1. mai vil MNA ta over den daglige drift av innsamlingen.

Stig Fjærli, som er daglig leder i Retur AS, forsikrer at tjenesteleveransen vil bli fulgt opp i henhold til kontrakt fram til overgangen. Organiseringen av arbeidet etter 1.mai vil MNA komme tilbake til, men dagens renovatører som er fast ansatt i Retur vil bli tilbudt jobb.

MNA IKS har ansvar for husholdningsavfall i 13 kommuner i Trøndelag og Nordland med totalt 38 000 innbyggere fordelt på 16 000 husstander.