Men det har så langt vært minimalt med lokale søkere til disse stillingene.

Vet det finnes godt kvalifiserte

– Vi ser gjerne at flere lokale søker på disse jobbene, sier, Geir Fuglseth til Fosna-Folket, kommunikasjonsansvarlig for utbyggingsprosjektet i Statkraft.

LES OGSÅ:* Skal bruke dette klubbhuset som «skole» -Fosna-Folket* God framdrift i vindkraftutbygging -Fosna-Folket

– Vi vet det finnes godt kvalifiserte folk i lokalsamfunnene og vi håper mange av disse vil ønske å jobbe med vindkraftutbyggingene på Fosen og i Snillfjord, sier prosjektdirektør Jan Petter Birkeland i en kommentar.

Byggeleder Rolf Sterten og HMS-rådgiver Lise Hegvik i Statkraft ved Storheia vindpark. Foto: Alexander Killingberg

Seks stillinger

Fosen-utbyggingen består av seks vindparker. Byggingen av Roan, Storheia og Hitra 2 vindparker er godt i gang. Til Geitfjellet, Harbaksfjellet og Kvenndlasfjellet vindparker søker Statkraft nå etter byggeledere og helse- og sikkerhetskoordinatorer. I alt seks nye medarbeidere skal på plass i løpet av vinteren og i tide til oppstart av byggeaktivitetene.

Helse- og sikkerhetskoordinatorene følger det daglige arbeidet på anleggene tett og sørger for at alle krav og pålegg følges slik at alle som jobber med og i tilknytning til vindparkene kommer trygt hjem fra jobb hver dag.

Byggelederne skal koordinere og føre tilsyn med entreprenør og leverandører for å sikre prosjektets fremdrift og kvalitet. Byggeleder vil ha kontakt med alle involverte lokalt i tillegg til Statkrafts prosjektteam og ledelsen for hele Fosen-utbyggingen. Det forutsettes solid bakgrunn fra bygg- og anleggsvirksomhet med vekt på tyngre infrastruktur, opplyses fra Fuglseth og Birkeland.