Det er PEABs anleggsavdeling i Trondheim som skal bygge vindparken på Hitra. I november begynner arbeidet med 12 km vei, 26 vindmøllefundamenter og øvrig infrastruktur i Hitra 2 vindpark.

Dette framkommer i melding som Fosen Vind har sendt ut.

Ferdig våren 2019

Kontrakten på infrastruktur i Hitra 2 vindpark er tildelt PEAB etter en tilbudskonkurranse med forhandlinger. Verdien på oppdraget ligger i området 150 – 200 millioner kroner. Anleggsarbeidene tar til i november i år. Når arbeidet er ferdigstilt mot slutten av 2018, vil vindparken være klar for montasje av vindturbiner våren 2019.

Infrastrukturen som skal bygges i vindparken omfatter 26 turbinfundamenter med oppstillingsplasser, inntil 12 km nye internveier, intern kabling samt nye service- og transformatorbygg.

Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Dybvik

Statkraft

Hitra 2 vindpark etableres i tilknytning til den eksisterende vindparken som eies og drives av Statkraft. Videre opplyses det om i det samme meldinga at servicebygg og ny transformatorstasjon samlokaliseres med bygningene i den etablerte vindparken. Adkomstveien inn til vindparken er nylig oppgradert for å kunne tåle frakt av turbiner som er både lengre og tyngre enn de som har stått der siden 2004.

14.000 ansatte

Peab er et av Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper med virksomhet i Sverige, Norge og Finland. Selskapet har ifølge eget nettsted 14.000 ansatte og en årlig omsetning på 49 milliarder kroner.

Konsernet har strategisk plasserte kontorer i både Sverige, Norge og Finland. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Syd-Sverige, og aksjen er børsnotert ved NASDAQ Stockholm.

Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Dybvik