Statkraft og Vestas er på jakt etter til sammen 18 fagarbeidere til driften av Roan vindpark og til oppfølging av monteringen av vindmøllene.

Det opplyser Fosen Vind i ei melding.

Elektro, mekanikk eller automasjon

Anleggsarbeidene på den første av de seks planlagte vindparkene til Fosen Vind startet for ett år siden i Roan. Nå starter Statkraft rekrutteringen av fagarbeidere til driften av Roan vindpark. Selskapet både bygger ut og skal drifte vindparkene på vegne av Fosen Vind DA, og søker etter personell med fagbrev i elektro, mekanikk eller automasjon.

Fra utbyggingen av Roan vindpark. Foto: Terje Dybvik

Ti aller først

I første omgang skal Statkraft ansette ti personer. Etter hvert som de andre vindparkene gjøres klar for drift, skal det mot slutten av neste år rekrutteres ytterligere 16 medarbeidere, og deretter 17 til i 2019.

Vestas, som er leverandør av vindturbinene, rekrutterer samtidig åtte medarbeidere med samme kompetanse. Også disse skal starte med Roan som arbeidssted fra august.

Illustrasjonsbilde fra Bessakerfjellet vindpark. Foto: Terje Dybvik

Læres opp og leies ut

De nye fagarbeiderne som ansettes får en grundig opplæringsperiode i Norge og i Danmark. Deretter vil Statkraft-medarbeiderne bli leid ut til Vestas fram til Statkraft overtar driften av Roan vindpark i 2020.

– Søker bredt

Geir Fuglseth, kommunikasjonsansvarlig Statkrafts utbyggingsprosjekt, sier til Fosna-Folket at det søkes bredt etter den nye fagkompetansen.

– Disse får arbeidssted Roan, så vi vil tro det er en flott sak for kommunen sysselsettinsgmessig. 18 er starten på dette, så vil det komme flere ansettelser når de andre vindparkene ferdigstilles.

– Fosninger vil også være aktuelle arbeidstakere?

– Ja, absolutt, sier Geir Fuglseth.

Geir Fuglseth, kommunikasjonsansvarlig Statkrafts utbyggingsprosjekt. Foto: Statkraft