- Avtaleinngåelsen er viktig for å rekke fristen i reguleringsbestemmelsene for fullføring av støytiltak, som er ved utgangen av 2019, sier Olaf Dobloug, direktør i Forsvarsbygg kampflybase i ei utsendt pressemelding.

Oer 400 boliger

Over 400 boliger er befart og de første bolighusene får i disse dager gjennomført tiltak på sine boliger. I dag fredag inngikk Forsvarsbygg en ny kontrakt, som skal bidra til å sikre fremdriften for gjennomføring av støytiltak. Det er viktig for Forsvarsbygg at arbeidene blir ordentlig utført, og at de boligeierne som har krav på tilbud om støytiltak får dette, framheves i den utsendte meldinga.

Byggmester Strand

Byggmester Strand AS er allerede etablert på Ørland og er i ferd med å gjennomføre støytiltak på 19 boliger, som utgjør den første entreprisen som omhandler støytiltak utenfor basen. Entreprise 2 omfatter 31 boliger, og ble vunnet av Byggmester Strand etter en ordinær anbudskonkurranse.

Aktuelle støyreduserende tiltak kan være utskifting av ventiler og/eller vinduer i noen eller alle rom med støysårbar bruk - det vil si oppholdsrom. Det kan også være behov for å gjennomføre tiltak på vegger og/eller tak. Tiltakene vil variere og tilpasses hvert enkelt bygg for å følge reguleringsbestemmelsene.

Fastsatte krav

Forsvarsbygg har fastsatte krav til at arbeidet som utføres skal følge vanlig norsk standard, og likeledes at det er norsktalende i hvert arbeidslag som kommer for å gjennomføre tiltakene. Forsvarsbygg vil følge opp at arbeidene blir riktig utført.

Kontrakten innebærer oppstart i mai, og arbeidet med de 31 boligene skal være fullført i oktober. Kontrakten har en verdi på 10,6 millioner kroner.