Dette framkommer i ei utsendt pressemelding.

400 millioner kroner

I april begynner arbeidet med å bygge 6 mil med internveier, 80 vindmøllefundamenter og øvrig infrastruktur i Storheia vindpark.

Kontrakten på infrastruktur i Storheia vindpark er tildelt Veidekke etter en tilbudskonkurranse med forhandlinger. Verdien på oppdraget er om lag 400 millioner kroner. Anleggsarbeidene tar til i april/mai i år, og når arbeidet er ferdigstilt vil vindparken være klar for montasje av vindturbiner fra andre kvartal 2019.

Kartbildet viser adkomstveier, planområdet og plassering av internveier og turbiner ved Storheia vindpark.

Dette skal på plass

Infrastrukturen som skal bygges i vindparken omfatter følgende hovedelementer:

  • 80 turbinfundamenter og tilhørende oppstillingsplasser for montasjekraner

  • Cirka 60 kilometer internveier, inkludert kabelgrøft, optiske fiberkabler og 36kV høyspenningskabler

  • 1 transformatorstasjonsbygning og 3 transformatorceller

  • 1 servicebygg

Veidekke Entreprenør AS og det fosenbaserte datterselskapet Tore Løkke A/S starter arbeidet når Johs. J. Syltern as fra Åfjord har ferdigstilt adkomstveien opp til Storheia. Arbeidet med adkomstveiene til Storheia vindpark ble startet i august i fjor.

Nordens største vindpark

Storheia vindpark er den største av de seks vindparkene som Statkraft bygger ut for Fosen Vind DA. Når vindparken er ferdig vil den være Nordens største vindpark på land. Den årlige kraftproduksjonen vil tilsvare strømforbruket i 50.000 norske hjem, mer enn én milliard kilowattimer.

Slik reagerer Syltern

Åfjord-entreprenøren Johs. J. Syltern AS har så langt vunnet anbudet på adkomstveiene til Storheia og Roan vindpark samt internveiene i Roan vindpark. Firmaet var også med i konkurransen om byggingen av internveiene i Norges største vindpark på Storheia.

- Er du skuffet over ikke å få tildelingen?

- Vi regner på en kontrakt fordi vi ønsker å få den, svarer daglig leder Øystein Syltern.

På spørsmål fra Fosna-Folket, bekrefter han at det er mye arbeid knyttet til å regne på et såpass stort oppdrag som Storheia vindpark. Syltern påpeker imidlertid at firmaet har mange andre oppdrag for tida. Nye store kontrakter skal også ut på anbud de kommende årene. I vår starter kampen om å få bygge nye fylkesvei 723 ut mot Stoksund, mens Kvenndalsfjellet og Harbakfjellet vindpark også skal ut på anbud de kommende årene.  Også tunnelen fra Sumstad til Hellfjorden i Roan skal ut på anbud i vår.

- Er det aktuelt for Syltern å være med der?

- Det kan være aktuelt å være med som en partner sammen med flere, svarer Syltern.