Entreprenørselskapet Johs. J. Syltern fra Åfjord, med støtte fra flere underentreprenører, har holdt tidsplanen for å komme seg opp til den store vindparken som skal etableres i regi av Fosen Vind DA.

Tre bruer

Dette blir også den nest største parken som skal etableres i Fosen, nest etter Storheia vindpark i Åfjord og Bjugn.

Adkomstveiene fra henholdsvis Tostendalen i øst og Einarsdalen i vest, er nå anlagt i sin fulle lengde på 13 kilometer.

– Vi er inne i sluttfasen, hvor blant annet den siste toppgrusen nå legges på og det skal pyntes opp langs veiskjæringene, forklarer byggeleder Halvor Haarstad i Statkraft.

I tillegg skal tre bruer sluttføres over Sæterelva i Tostendalen.

– Brukarene støpes på plassen, mens selve brudekkene kommer prefabrikkert fra Verdal kommende uke, sier Haarstad.

Fikk første storkontrakt

I oktober begynner Syltern arbeidet med å bygge fem mil med internveier, 71 vindmøllefundamenter og øvrig infrastruktur ved samme vindpark. For selskapet trakk også det lengste strået om denne største kontrakten så langt. I andre kvartal 2018 skal alt stå klart for montering av turbinene.

– Hvordan kommende vinter vil bli, vil være avgjørende for hvor godt vi kommer i gang, sier assisterende prosjektleder Daniel Størvold.

100 i arbeid

– På det meste vil bemanningen på det prosjektet bli rundt 100 personer, fortsetter anleggsleder Frank Syltern. – Når vi går inn i fase to vil vi kunne jobbe ut ifra langt flere angrepspunkter. Dermed kan vi effektivt sette flere i virksomhet. Flest i arbeid vil vi ha utover våren og sommeren 2017, forklarer Frank Syltern.