Halvannen måned etter at fagleder Ane Henriksen ved Fosen videregående skole inviterte næringslivet til å vise seg fram under «Mulighetenes messe» i Fosenhallen sitter hun med under 10 påmeldte bedrifter. Det er for lite til å fylle opp i den enorme Fosenhallen når bortimot 800 ungdommer etter planen skal besøke messa 22. september.

Forlenger fristen

- «Mulighetenes messe» vil være en veldig viktig rekrutteringsarena for næringslivet, så jeg håper flere vil melde seg på, sier Henriksen. I håp om at det er ferieavvikling som kan være årsak til den så langt dårlige oppslutningen  fra næringslivet, så har hun forlenget påmeldingsfristen fram til 31. august.

Vil revitalisere

For noen år siden samlet den samme utdanningsmessa massiv oppslutning fra det lokale næringslivet og en del offentlige etater som Forsvaret og politiet. Nå har messa ligget nede i noen år, men Henriksen ønsker å revitalisere arrangementet som skal gjøre det lettere for ungdom å velge yrkeskarriere.

Solide støttespillere

Det er Bjugn kommune, Ørland kommune, Fosen opplæringskontor, Ørland næringsforum, Bjugn næringsforum og Fosen videregående skole som gjennom messa vil sette fokus på dagens og morgendagens behov for arbeidskraft i regionen, og gi deltakerne en mulighet til å formidle dette til samtlige elever på ungdomstrinnet i Ørland og Bjugn samt alle elevene ved Fosen videregående skole.

- Handler om framtida

- Det handler om framtida, sier Henriksen. Bedrifter som deltar kan fortelle dagens unge hva slags kompetanse de trenger i årene framover, samtidig som ungdom som er i ferd med å stake ut yrkesvalget kan få kunnskap om hvilken utdanning som vil bli etterspurt i Fosen når de skal ut i yrkeslivet.

- I Fosenhallen er det plass til både traktorer og tanks. Skal vi gjennomføre yrkesvalgmessa må vi har minst 20-30 påmeldte bedrifter, avslutter fagleder Ane Henriksen ved Fosen videregående skole.