Når den eneste inn- og utfartsåra stenges av en eller annen grunn, så er risikoen stor for at bedrifter og arbeidsplasser står i fare, framholdes i et brev til kommunen.

Mange bak

Brevet er undertegnet Krifo Fisk AS, Øverdal og Bye Byggservice AS, Nilssen Hønseri AS, Kråkøy Slakteri AS, Salmar AS, Marine Harvest AS, Vikahav AS, Coop Marked Roan, Vikahav AS og Roan Maskin AS.

I brevet står blant annet følgende å lese:

«… Vi er avhengige av å ha en vei som til enhver tid er åpen for å bringe varer ut fra våre produksjonsbedrifter, og varer inn. Vi har tidligere opplevd ras på veien inn til Roan sentrum som gjorde at veien var totalt stengt ca. 10 dager, og her er det ingen mulighet for omkjøring …»

Tunneler

Næringslivet krever blant annet tunnel gjennom alle tre åsene på fylkesvei 14. Den ene tunnelen er finansiert, og innsenderne ønsker tilbakemelding fra veieier på planer for når det blir tunnel gjennom de to siste åsene. Videre blir det bedt om tilbakemelding på både tidsaspekt, trasévalg og finansiering.

«Vi krever at veieier tar en ny runde med vurderinger av veiene våre, og garantier fra veider på at det er trygt for alle i Roan kommune å ferdes på veiene i kommunen.»

– Reddet av flaks

Daglig leder Wenche Kristiansen ved Nilssen Hønseri AS sier de er helt avhengig av farbare veier året rundt.

– Vi må ha transport inn av fôr jevnlig og transport av egg ut likeså. Da veien ble stengt i ti dager, løste heldigvis det hele seg. Til alt hell hadde noen oppdrettere disponibelt utstyr og folk til å bistå oss, slik at vi fikk ut alle leveransene. Været var også for en gangs skyld på vår side, men vi kunne blitt satt i ei skikkelig beit, medgir Kristiansen.

– Jeg må ha troa

– Har du tro på at brevet til Roan kommune vil hjelpe?

– Jeg må ha troa på de innspill vi kommer med har en hensikt, ellers hadde jeg ikke engasjert meg, sier Wenche Kristiansen.

Brevet fra næringslivet kommer på bordet til de folkevalgte i Roan torsdag. Rådmannen innstiller på at kommunestyret slutter seg til innspillet fra næringslivet om veisituasjonen.

– Vi må ha transport inn av fôr jevnlig og transport av egg ut likeså, sier daglig leder Wenche Kristiansen (t.h.) ved Nilssen Hønseri AS. Til venstre står Tove Bye.