Det framkommer i ei pressemelding som selskapet har sendt ut.

– Vi utvider det sentrale, fiberbaserte bredbåndsnettet, samtidig som vi bygger flere bredbåndsentraler i en rekke nabolag i blant annet Bjugn og Ørland. I praksis innebærer oppgraderingene at en del av husholdningene nå kan få bredbånd med kapasitet på 500 megabit per sekund (Mbps).  I Ørland gjelder dette for cirka 950 husstander, og 350 i Bjugn, sier Gisle Pedersen, leder for Canal Digital Kabel-TV AS i denne medlinga.

500 Mbps er en bredbåndslinje som er nær tusen ganger sterkere enn det som var vanlig for rundt ti år siden.

Krever ingen graving

Oppgraderingen gir også økt kapasitet i opplastningen, noe som er spesielt viktig med økende bruk av for eksempel hjemmekontor, skylagring og bildedelingstjenester.

En fordel med oppgraderingen er at den gjøres uten graving eller installering av nytt teknisk utstyr.

– Kabelnettet under bakken er meget godt tilpasset dagens og fremtidens behov. Det viktigste vi kommer til å gjøre de neste årene er å fortsette å oppgradere med mer fiber til sentralene og sørge for Internett til alle gjennom den eksisterende infrastrukturen. På den måten vil nordmenn få den digitale framtiden de ønsker seg, sier Pedersen.

Kraftig trafikkøkning

Ferske tall viser at 60 prosent av all trafikk i Canal Digital Kabels bredbåndsnett går til strømming av TV og film. I dag har cirka 50 prosent av kundene bredbånd på 50 Mbits eller mer, og med en slik kapasitet kan flere i familien strømme hver sin film i HD-kvalitet eller spille online samtidig.

– Vi er ærlige på at det er svært få som har behov for bredbånd 500 i dag.  Vi ser imidlertid at noen kunder ønsker å gå i forveien og se hva morgendagen bringer. Dessuten øker trafikken i bredbåndsnettet med 50 prosent år for år. Fram til 2023 må vi derfor 100-doble kapasiteten i nettet. Dette arbeidet er vi i rute med, og gjør at vi nå kan levere bredbånd 500, forklarer Pedersen.

CDK moderniserer nettet fortløpende, og i løpet av 2016 vil alle kunder få tilgang til bredbånd 500.

– Vi utvider det sentrale, fiberbaserte bredbåndsnettet, samtidig som vi bygger flere bredbåndsentraler i en rekke nabolag i blant annet Bjugn og Ørland, opplyser Gisle Pedersen, leder for Canal Digital Kabel-TV AS. Foto: Pressefoto/Canal Digital