De inntil 80 leilighetene skal opp i Botngård i området mellom Fosen videregående skole og Bjugntorget. Prosjektet bærer betegnelsen Botngård Panorama. De 40 leilighetene på Hovde kommer i feltet Sjøsiden.

Bjugn og Ørland vekstkommuner

Det er første gangen at Boligbyggelaget TOBB, som inntil 2015 het Trondheim og Omegn Boligbyggelag, engasjerer seg med leiligheter i Fosen. Fra før har de kun vært involvert i oppføring av omsorgsboliger i Rissa.

- Vi satser i vekstkommuner, og Bjugn og Ørland er både med det som skjer innen havbruk og utbyggingen av Kampflybasen, to vekstkommuner som vi ønsker å satse i. Da Systembygg tok kontakt med tilbud om et samarbeid, tente vi umiddelbart på ideen, sier viseadministrerende direktør Torkil R. Iversen i TOBB.

Vil dra stor nytte av TOBB

Daglig leder Andor Rødsjø i Systembygg AS, Fosen, er glad de har fått til et samarbeid.

- Vi har størst erfaring med bygging av bolighus, rekkehus og lignende. Blokkleiligheter blir noe nytt for oss, så vi vil dra stor nytte av TOBB i denne sammenhengen.

- Når går dere i gang med byggingen?

- Byggingen av alle disse leilighetene vil skje over flere år, og må komme i takt med behovet. Vi planlegger å komme i gang i løpet av kommende sommer, sier Rødsjø.

Den nasjonale forsikringsordningen som TOBB kan tilby, holdes også fram som et viktig kort for Systembygg i forhold til sikkerheten rent økonomisk i de to prosjektene.

- Passer godt inn

De var under seansen på Brekstad i går ettermiddag, størst fokus på Botngård Panorama. Derfor deltok Bjugn-ordfører Ogne Undertun (Ap) og prosjektleder for samfunnsutvikling i Bjugn kommune Ingjerd Astad, da de viktige signaturene ble skrevet,

- Dette er prosjekt som passer godt inn i den utviklingen vi ser for oss i Botngård, og blir noe av det mest sentrumsnære som nå kan tilbys, sier Astad.

Tre - fire etasjer

Det er ennå ikke gjort noen detaljplaner for leilighetene. I Botngård er det snakk om leilighetsbygg på tre til fire etasjer med parkeringskjeller.

- Vi har sett på en del av det som TOBB har stått for tidligere, og vil se på mer av dette. Det er ingen grunn til å oppfinne kruttet på nytt, sier Andor Rødsjø

- Blir det snakk om store leiligheter?

- Det vi har sett for oss er leiligheter fra rundt 50 - 60 kvadratmeter til opp i rundt 120 kvadratmeter. Prisene vil avhenge av hvilke løsninger vi til slutt vil gå for, sier Andor Rødsjø.