I år har kandidater fra i alt 453 selskaper i Nordland opp til Saltfjellet, Nord-og Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal vært vurdert for EY Entrepreneur Of The Year, verdens største vekstskaperprogram. For å kunne kvalifisere seg til dette må selskapet som hovedregel innfri «3x20»; 20 millioner kroner i omsetning, 20 ansatte og 20 prosent vekst siste to år.

Regionsfinalen for Midt-Norge avholdes onsdag 28.oktober på Dokkhuset i Trondheim. Syv kandidater fra fem av de 453 selskapene er nå valgt ut til finalen i region Midt-Norge, og det er deltagere fra virksomheter innen transport/logistikk, entreprenørvirksomhet, fiskeoppdrett, nettbutikk og industriprodukter.

- Trenger folk som dette

- Det er fjortende år på rad at vi gjennomgår samtlige norske selskaper i jakten på den beste vekstskaperen, forteller Helge Lorentzen, ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year i Midt-Norge.

Norge trenger folk som dette for å skape et levedyktig og lønnsomt arbeidsliv, mener han.

- Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å fremheve disse hverdagsheltene som er med på å skape arbeidsplasser og resultater for regionen. Våre entreprenører går foran som gode eksempler ved å tørre å satse og kaste seg ut i det ukjente, sier Lorentzen.

EY kårer i Entrepreneur Of The Year-programmet hvert år Norges fremste vekstskaper. I oktober gjennomføres seks slike regionale finaler og fra hele landet går kandidater fra 12 selskaper videre til den nasjonale finalen i Oslo der landets beste vekstskaper skal kåres tirsdag 24.november.

- Artig å bli lagt merke til

Refsnes Fiskeindustri er en familiebedrift som ble etablert av vekstskapernes far Olaf Refsnes. Brødrene Ivar og Jon kom inn på eiersiden til Refsnes Fiskeindustri AS i 2007. Samtidig som selskapet de siste årene har hatt en omsetningsvekst har selskapet lykkes i å få et rykte som en attraktiv leverandør innenfor oppdrettsbransjen.

- Det er artig å være tatt ut til dette. Vi går ikke inn med noen forventninger om å komme videre, men synes det er artig å bli lagt merke til, sier Ivar Refsnes.

Han forteller at i en skarp konkurranse så er det stas å bli plukket ut til å være en av kandidatene.

- Det er skarp konkurranse og mange dyktige folk, men det at vi er plukket ut viser at det er bedrifter i Fosen som lykkes. Vi er fornøyde med å være blant kandidatene, sier Ivar.

Disse er også plukket ut til regionsfinalen:

Per Jørgen Weisethaunet, Norbit Group (Trondheim)

Silje Landevåg og Sindre Landevåg, Get Inspired (Trondheim)

Lars Måsøval, Måsøval Fiskeoppdrett (Kverva)

Brynjar Kristian Forbergskog, Torghatten (Brønnøysund)

Les også: Slutt på tørrfiskproduksjon på Revsnes