På årets seremoni skal koret Bel Canto bidra med kulturelle innslag og hovedtaler er Renate Tårnes fra Bjugn. Det arrangeres to seremonier for 34 konfirmantene i år.

Konfirmantene i år kommer fra alle Fosenkommunene, unntatt Leksvik og Ørland. De har vært gjennom åtte kurskvelder rundt om i Fosen i løpet av konfirmasjonsåret og har deltatt på opplegget “På flukt” – i regi av Røde Kors på Ørlandet.  Der fikk deoppleve flyktningetilværelsen i ett døgn. Andre viktige bidragsytere til å få gjennomført årets konfirmasjonsopplegg har vært lensmannskontoret på Ørland, Fosen videregående skole, Stadsbygd skole og de tre kursansvarlige: Marie Aas, Dorthe Bakken og Gunn Berit Tangen.

Humanistisk konfirmasjon er et tilbud til ungdom som ønsker et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig og verdig seremoni som avslutning på dette. Både kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag. Kurset berører ulike etiske problemstillinger, med spesielt fokus på ungdoms vilkår. Viktige temaer er livssyn, humanisme og menneskerettigheter. Alle kan velge Humanistisk konfirmasjon. Man spør ikke etter livssyn eller tilhørighet til trossamfunn.