På konserten skal de fremføre ei splitter ny låt, Fosengrimmen som de også har med seg Lise ”Huldra” Olden på.

- Trolsk dissonanse

- Lise ga ut et album i 2009 som het Waiting for the fullmoon, som er tydelig preget av norsk folklore og huldermusikk med en trolsk dissonanse man kun kan finne i røttene i norsk folkemusikk. Black metal er største norske kulturelle eksportvare, hun var kanskje ikke klar over at hun hadde mye av det samme uttrykket vi bygger vår musikk på; nemlig avantgarde black metal, sier General Gribbsphiiser i Slagmaur.

Han mener mange vil sette pris på musikken i sjangeren Lises album har.

- Jeg vet at det finnes mange sjeler der ute i vår subkultur som vil sette stor pris på musikk i den sjangeren Waiting for the fullmoon har da det oser norske skoger og høye fjell over denne plata, sier han.

USA og Europa

Slagmaur skal nå på verdensturné med flere spillinger i USA og Europa, og er også klar for nytt plateslipp på franske Osmose Productions, et av de mest anerkjente selskapene i verden innen sjangeren. Da forrige plate kom i 2009 ble den lovpriset av Adresseavisen med terningkast 5.

- Slagmaur spurte meg om jeg ville være med dem som gjesteartist på Blæst når de skulle ha konsert der nå på fredag, og om jeg ville synge på plata de jobber med nå. Hvorfor ikke tenkte jeg, jeg liker å leke med forskjellige sjangrer.

- Gøy at de vil ha med en streiting som meg

Selv om Slagmaur driver med black metal som er et stykke unna det Lise jobber med for tida, syntes hun det hørtes ut som et spennende prosjekt.

- Jeg får virkelig brukt stemmen min og utfordret sangteknikken min både på opera og litt sånn rock n’roll-måte å synge på. Jeg synes det er gøy at disse litt utradisjonelle gutta i bandet vil ha med seg en streiting som meg. Dette blir gøy. Gutta snakker om verdensturné, jeg får se hvordan det går på Blæst og om tiden strekker til, men det hadde vært gøy om det klaffet. Jeg blir i alle fall med på den nye plata i første omgang, sier Olden.