Gjennom konsertserien UPOP er det igjen klart for høstlige stuekonserter, og tirsdag var det kjellerstua hos Leif og Ellin Skei som ble til konsertlokale da bandet Honest John inntok scenen.

-Proffe musikere

- Det var kjempebra. Det var litt spesielt fordi man ikke vet hvilken musikk det er før de begynner å spille. Det viste seg at bassisten kjente sønnen vår fra før, og de var proffe musikere alle sammen, sier Leif.

Kjellerstua på Ottersbo var et godt egnet lokale for en intimkonsert, forteller han.

- Noe av det første jeg gjorde da huset skulle bygges var å tegne inn et musikkrom i kjellerstua med plass til scene og trommer, sier Leif.

Honest John består av Ole Henrik Moe (fiolin), Kim Johannessen (gitar, banjo), Ola Høyer (bass), Erik Nylander (trommer) og Klaus Ellerhusen Holm (komposisjon, saksofon og klarinett).

- Gratis jazz og whisky

I tillegg til bandet var det også fullt av publikum i kjellerstua, forklarer Leif.

- Stua var stappfull. Vi drakk kaffe og koste oss, bandet spilte i tre kvarter. En halvtime før konserten la jeg ut en melding på Facebook om at det var gratis jazz og whisky i kjellerstua, det førte vel til at enda en mann dukket opp, ler Skei.

Leif har inntrykk av at både musikere og publikum hadde en fin konsertopplevelse, og er godt fornøyd med arrangementet.

- Det var en skikkelig intimkonsert. Jeg tror alle likte det og synes det var trivelig, nå håper de på at det blir åpnet for flere slike arrangementer, forteller han.

Også initiativtakerne bak UPOP var fornøyde med kvelden.

- Det ble en veldig fin kveld, med engasjerte musikere og et engasjert publikum, sier Maria Norseth Garli.