I en musikkvideo delt på YouTube hopper og spretter de julen inn.

- Videoen er ment som en uhøytidelig og artig julehilsen. Elevene fikk gjøre akkurat som de ville, og vi fant ut at vi ønsket å vise frem det skolen har å by på, sier idrettslærer Philip Furrer.

- Ivrige elever

Han kan kanskje anses for å ha startet en tradisjon med julehilsen i videoformatet.

- Jeg laget en nissevideo i fjor som et takk til elevene mine. De hadde stått på og hatt en lang periode med dansing. Responsen på videoen var stor, og forespørsler om å lage en ny julehilsen i år begynte allerede i sommer, forklarer Furrer.

- Da ville jeg få med elevene. De var veldig ivrige.

Elev Niclas Grenne har stått for regien og klippingen av årets julehilsen, men alle elevene har vært involvert i idémyldringen og innspillingen av videoen.

- Det er et felles produkt fra hele førsteklassen, påpeker Furrer.

Nissen mister buksa

I filmen ser vi blant annet spreke nisser som danser i håndballhallen, og kunstløper og idrettselev Signe Grøtan Dahl som imponerer med stilige pirutter på isen.

I en scene henger julenissen fra broen over til Valsøya i Bjugn.

- Jeg og en annen lærer filmet det i høst. Det var ikke planlagt at nissen skulle miste buksa, men det passer godt. Vannet var kaldt, men jeg tar gjerne en støyt for en god nissefilm, sier idrettslæreren som tror det kan bli flere spreke julehilsener i årene fremover.

Har du sett fjorårets julehilsen fra idrettsfag? Imponerende sprek Fosen-nisse