Første pasient inn dørene til Fosen Dyreklinikks nyåpnedeavdeling i Åfjord er rasekatten Puck. Pucks problem er ikke særlig originalt.Hun har vondt i halsen. Åse Strand driver oppdrett av katterasen Maine Coon, og harnettopp fostret opp et nytt ungekull. Tre jenter og tre gutter. De er med for åfå litt vaksine og ettersyn, men hovedpasienten er Puck. Puck er for ordensskyld ikke mor til kattungene. Det er Debby.

-Puck har vært plaget med halsen en stund. Hun strever med åsvelge. Det virker som hun svelger luft, forklarer matmor Åse.

Gaupe

Katterasen Maine Coon er nokså spesiell. Det er den størstekatterasen vi har, og har noen kjennetegn som gjør at den likner ganske mye påen gaupe. Åse Strand kan fortelle at ferdig vaksinert, med stamtavler og alt iorden, selger hun de små krabatene for flere tusen kroner stykket.

Må sove

-Puck har gått på antibiotika en periode allerede, men hun harikke blitt særlig bedre. Vi må undersøke halsen hennes litt nærmere, sier InnehaverHilde Norløkken.

Kompanjong Arne Dag Bjerkaas tar seg av undersøkelsen sammen medklinikkassistent Anne Carine Nilsen. Men først må Puck sove.

-Katter er ikke særlig glad i at vi ser i halsen deres, så hunmå få en sprøyte først, sier Arne Dag. Puck får sprøyte og faller motstrebendei søvn.

Barbering

Eier Åse Strand følger nøye med under halseksaminasjonen. Hunfrykter at Bjerkaas vil ta blodprøve. Det passer dårlig, for blodprøve kreverbarbering, og barbering går dårlig sammen med de nært foreståendeutstillingsplanene Åse Strand har. Frykt blir realitet. Blodprøve må til.

-Du får bare gjøre det da. Det er tross alt viktigere at Puckblir frisk enn å dra på utstilling, sier Åse Strand litt motvillig.

Ny kur

Blodprøvene analyseres på lab´en. Ny antibiotikakur foreskrives.Åse Strand håper alt blir bra til neste kontroll om tre uker.