Med kortfilmen «Ja vi elsker» er han nominert til Gullpalmen på festivalen, som er anerkjent som verdens viktigste i filmverdenen. Bare det å bli nominert er litt av en prestasjon. Kun ni av totalt cirka 3500 kandidater slapp gjennom nåløyet.

Tenker lite på seier

Kun én av de ni filmene i kortfilmkonkurransen kan vinne Gullpalmen. Witzø hevder han tenker lite på seierssjansene før lørdagens prisutdeling.

- Det er en opplevelse bare det å være her. Jeg tenker ikke så mye på å vinne. I løpet av den kommende uken har jeg unike muligheter til å knytte viktige kontakter og bygge nettverk.

- Men hva gjør du om du vinner da?

- Det blir så hypotetisk å svare på. Det vil være en surrealistisk ære å vinne. Jeg vet ikke hvordan det ville vært.

- Kanskje du tar en Harald Bredeli og går hjem til Leksvik om du stikker av med Gullpalmen?

- Tja. Det er mulig den turen rundt om Latvia og Nord-Finland blir litt tøff, ler Witzø på telefon fra Cannes.

Mannskoret sang nasjonalsangen

Filmen «Ja vi elsker» blir omtalt som et skråblikk på 17. mai. Den forteller historien til fire personer, som på hver sin side har problemer i forbindelse med nasjonaldagen. I dag har Witzø, familien og Stranda mannskor fra Vanvikan også fått feiret 17. mai i Cannes.

- Vi har hatt en heldags event der vi har promotert filmen. Det var stort oppmøte fra pressen, og vi hadde gjester fra hele Skandinavia.  Stranda mannskor og Norsk filminstitutt var også til stor hjelp.  Mannskoret sang nasjonalsangen flere ganger og skapte stemning, forteller regissør Witzø.

Stranda mannskor er for øvrig med på lydsporet i «Ja vi elsker».

Neste mål er spillefilm

Til uka skal Witzø møte internasjonal presse.

- Foreløpig har jeg fått noen konkrete forespørsler, sier Witzø.

Det han prioriterer høyest i Cannes er imidlertid å bygge et internasjonalt nettverk med sentrale personer i filmbransjen. Witzøs neste mål er å debutere med spillefilm. Han har minst ett prosjekt på gang, men velger å være taus om innholdet. Han røper imidlertid at det dreier seg om en trøndersk nabokrangel.

- Det er en tydelig målsetting for meg å lage spillefilmer. «Den sinte naboen» er et prosjekt jeg jobber med. I Cannes har jeg en unik mulighet til å knytte kontakter innen spillefilmbransjen. Jeg har sjansen til å bli kjent med viktige personer. På festivalen blir ting lagt til rette for oss. Dette setter jeg enormt stor pris på, påpeker Witzø.