Drømmestipendet består av 100 stipendier à 10 000 kroner - til sammen én million kroner. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Hver kommune kan nominere en person eller gruppe innen kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst eller annet.Drømmestipendet utdeles til kulturutøvere født i 1994 eller senere.

Her kan du se hvem som er nominert på Fosen i 2014, og hva de skriver om seg selv:

Leksvik

Jenny Aalberg - kategori visuell kunst

Jeg har en drøm om å bli en kjent og erfaren fotograf. Jeg ønsker at folk skal se på mine bilder og bli skikkelig imponert! Jeg vil tenke nytt - se ting fra en annen vinkel. Jeg tenker å studere ved Norsk fotofagskole i Trondheim, og deretter vil jeg jobbe som fotograf. Et stort mål for meg er å en gang få et eget fotostudio. Hele livet vil jeg utvikle meg og lære nye ting, for jeg kan aldri bli helt utlært.

Å få tildelt drømmestipendet ville gitt meg større muligheter til å utvikle meg innen min store interesse for fotografering, og komme noen skritt videre mot drømmen. Pengene ønsker jeg å bruke på diverse fotoutstyr og fotokurs, noe jeg har hatt lyst til lenge!

Anne Halonen - kategori dans

Min drøm er først og fremst å kunne leve av dans. Jeg vil veldig gjerne lære mer og være med på mer. Mine mål for fremtiden omhandler å ta utdanning som profesjonell danser og danselærer. Deretter ønsker jeg å kunne leve som profesjonell danser ett par år, før jeg vil åpne mitt eget dansestudio. Min største og vanskeligste drøm derimot, er å kunne delta på Eurovision Young Dancers. Dette er nok det vanskeligste målet, fordi det krever interesse og ferdigheter, men også fordi det krever at du blir sett. Det krever at noen tror på deg, og ser deg med øyne som forstår.

Interessen er der, det er ikke den vanskelige delen. Ferdigheter er noe jeg jobber med, og som jeg er ivrig på å jobbe mer med for å oppnå. Men ferdigheter er noe den økonomiske delen med drømmestipendet kan hjelpe meg med. Når du prøver å oppnå ferdigheter, er det en stor fordel å ha en instruktør. Det er nok det jeg ville brukt pengene på, å ta flere kurs. For om du ser for deg veien til suksess for noen som er alene eller ikke har en veileder, vil den være bred og med mange omveier og avkjørsler. Det er ikke lett å se den riktige veien om du ikke vet hvordan målet ser ut. Derimot om du har en veileder, noen som kan korrigere deg og instruere deg, blir ikke veien like komplisert og du kan nå målet ditt fortere og uten så mange omveier. En slik instruktør er noe jeg blant annet har funnet i kulturskolen, og noe jeg selv ønsker å bli en gang.

Om noen spør meg hvordan jeg mener det perfekte liv ville ha vært, hadde svaret mitt uten tvil vært preget av den gleden jeg har med dans. Det perfekte liv må være å ha fått muligheten til å utøve dans profesjonelt, å ha fått muligheten til å inspirere andre samtidig som du får uttrykke deg selv. Det må være og etter et par år med profesjonell erfaring, få muligheten til å lære bort, være et forbilde, inspirere, skape forestillinger. Det må være den ultimate livshistorien. Å kunne sitte der i en stol som 90-åring, å fortelle om gamle dager da du reiste rundt og fortalte i alle verdens land med et globalt kroppsspråk som rørte andre. Å fortelle om den gang du var den eneste læreren i et dansestudio, men at det ikke hindret deg i å sette opp forestillinger som involverte alle. Og som gav alle deltagerne mulighet til å danse sammen på en scene hvor alder, nasjonalitet og psykisk/fysisk helse ikke betydde noe, hvor vi alle bare deler et felles språk og en felles glede.

Slik jeg ser det er drømmestipendet todelt. Del 1 er den økonomiske delen, den delen som for meg er en gullnøkkel til et land med dansekunnskap. Del 2 er den oppmuntrende og motiverende delen, den muligens avgjørende delen som gir mottakeren muligheten til å bli sett. Derfor ønsker jeg å søke drømmestipendet, fordi det vil hjelpe meg 10 skritt nærmere drømmen min.

Åfjord:

Ask Dyndahl - kategori annet

Som så mange andre drømmer jeg om at jeg skal kunne fortsette å drive med musikk. Jeg har en drøm om å kunne fortsette å komponere og lage min egen musikk. Et eget studio og verktøy som kan gjøre lettere å finne mine utrykk innenfor musikk. Jeg har lyst til å utvikle min egen personlig stil og retning. Jeg ønsker å kunne gjøre musikken til noe mere enn bare en hobby.  Det første steget vil derfor være å skaffe meg kunnskap og utstyr som gjør dette mulig for meg.  Utdanning er viktig, og innen musikk også erfaring. En del av drømmen går også ut på å finne andre musikere med samme drøm som meg å jobbe sammen med. Her finnes det en hel verden som venter.

Astrid Gilde - kategori musikk

Drømmen: Jeg har opplevd litt, men jeg vil oppleve enda mer og utvikle meg enda mer musikalsk. Hvis jeg vinner drømmestipendet, så vil jeg gjerne gå flere kurs for å utvikle meg og lære enda mer. Og jeg ønsker også å kjøpe meg en helt egen klarinett, siden den jeg har nå tilhører korpset. Når jeg skal begynne på videregående, er det også en stor drøm å komme inn på Musikk, Dans Og Drama. Jeg ønsker å kunne se mulighetene som finnes, å bli enda mer allsidig og lære mye mer.

Rissa:

Mikael Hansen - kategori musikk

Min drøm er å bli profesjonell musiker og starte et band. Hvis jeg vinner drømmestipendet, skal jeg bygge ut trommesettet mitt slik at jeg kan utvikle mine trommeferdigheter. I tillegg ønsker jeg å kjøpe en Octapad som er mye enklere å ta med seg på øvinger.

Bjugn:

Sara Ulset - kategori musikk

Jeg har vært interessert i sang og musikk siden jeg var liten. Jeg har nå gått på sang på kulturskolen i Bjugn i 5 år og piano i 1 og et halvt år. Drømmestipendet er for meg er en sjanse for å utvikle sangen og musikken enda mer, eks. utstyr, innspilling osv. Jeg har også fått sunget med mange kjente, blant andre jeg har sunget med Malin og Celine, D.D.E , Maj Brit Andersen og Haddy N`jie. Men det største jeg har opplevd så langt er nok da jeg fikk æren av å synge for Kongen og Dronningen i Bjugn kulturhus. Kongeparet ville også hilse på meg etterpå, så jeg snakket med dem helt alene etter opptredenenJ Hjemme liker jeg å bruke ledige stunder til å sette meg ned på rommet mitt å synge og spille piano. Dette er stunder der jeg slipper meg helt fri, sangen gjør noe fint med meg uansett om jeg er glad eller lei meg. Innimellom prøver jeg meg også på å komponere tekster og melodier selv.

Ørland:

Grete Hoff - kategori teater

Min store drøm er å jobbe med teater på fulltid. Jeg skal søke plass på teaterlinjen på Romerike Folkehøgskole til høsten, og etter det utdanne meg innen drama, teater og instruksjon. Å få finansiell hjelp fra drømmestipendet vil ha en stor betydning for meg, og jeg vil bruket stipendet på nå mine mål med et teaterliv på både Romerike Folkehøgskole og også til videre utdanning.

Marita Skaret Hellem - kategori skapende skriving

Drømmen min er å få utviklet meg som musiker og låtskriver. Jeg har kjempelyst til å gå et år på folkehøyskole og holde på med musikken, men i med at det koster så mye må jeg vente til jeg har fått spart opp penger. Ellers har jeg selv kjøpt inn en del utstyr for å spille inn sangene mine med, men i med at kvaliteten på utstyret ikke er så bra er dette også noe jeg ønsker å få gjort noe med. Drømmen er at jeg en dag får ordnet meg et lite "hjemmestudio" med masse bra utstyr hvor jeg kan spille inn sangene mine med kvalitet.

Oda Helene Berg - kategori visuell kunst

Mitt navn er Oda Helene Berg, og jeg blir 18 i november. Jeg går mitt andre år på  Fosen videregående skole med realfag. Det jeg tenker videre er enten å dra på folkehøyskole, eller dra inn i garden. Planene etter det er noe uklare, men jeg skal studere. Før alt dette er det mye jeg vil oppleve å lære innenfor kunstens verden. Jeg har gått på visuelle kunstfag siden jeg gikk i 2. klasse, da på to forskjellige kulturskoler. Jeg har også deltatt på talentlab på Fosen med kunst og vært med på en del workshoper. Jeg går nå på visuelle kunstfag en gang i uka. Utenfor disse timene tegner jeg litt.Gjennom alle årene har jeg vært igjennom flere kunstarter. Alt det jeg har laget igjennom tiden har jeg deltatt med på UKM, og hele 6 ganger har jeg gått videre til fylkesmønstringen. En gang  gikk jeg videre til UKM festivalen som er landsmønstringen i UKM. To år på rad ble jeg også valgt ut til å ha med et bilde i kulturskolekalenderen. Jeg har drevet med kunstarter gjennom alle årene jeg har hatt denne hobbyen, men tror nå at jeg har funne de som passer best for meg. Det jeg virkelig elsker er å male realistiske bilder. Jeg liker å male etter ting jeg ser etter, men også ut av fantasien. Flere ganger opplever jeg at det er mange teknikker jeg ikke kan som andre kan. Dette gir meg en lyst til å fortsette å prøve.For tre år siden skaffet jeg meg et speilreflekskamera, men på denne fronten føler jeg at jeg ikke er fult så god. Jeg har vært på noen kurs om hvordan man kan ta gode bilder ut ifra detaljer og plassering av objekter. Det jeg ikke føler meg så god på er det å redigere bilder. Dette har jeg aldri fått noen opplæring i. Selv om jeg ikke føler meg fult så flink som jeg ønsker er ikke det en stopper for meg, jeg vil fortsette å prøve.For ca. et år siden var jeg med på UKM festivalen i Larvik. Der deltok jeg på en workshop der vi drev med steinhugging. Dette var hard og tidkrevende jobbing, men jeg elsket det. Jeg vil si at jeg ble bitt av basillen. Tilbakemeldingene jeg fikk var gode. Jeg fikk vite at jeg hadde et øye for detaljer og det å pusse på stein var jeg god til.Jeg har en drøm om å bli bedre på disse tre områdene, spesielt i det å male og det å hugge i stein, men også prøve mye annet innenfor kunstens verden. Det er så mye jeg ikke har prøvd, og så mye jeg har lyst til å prøve. Blant annet har jeg alltid hatt lyst til å drive med å forme leire.  For å kunne gjøre alt det jeg ønsker, hadde det vært fint med noen midler for å betale kurs og reiser.  Det er spesielt en kursholder jeg ønsker å kontakte, og det er han jeg hadde på workshopen der jeg lærte steinhugging. Det er en relativt lang reise ned til Larvik der han holder til, og kursene koster.  Jeg ønsker å ta flere kurs slik at jeg kan lage flere steinskulpturer på et mer avansert nivå og i større format. Jeg ønsker også å dra på kurs både i Norge og utenfor landes grenser for å lære meg hvordan jeg kan male enda bedre. Jeg vil lære meg å tolke bilder, og bruke det i kunsten min. Dette er ikke noe man kan lære av en person, men jeg tenker at desto flere kunstarter jeg er igjennom, desto mer kan jeg , og jeg kan lære meg å tolke kunst ut ifra det. Innerst inne har jeg også alltid hatt et ønske om å stille ut kunsten min en gang.

Øystein Herkedal Hegvik - kategori musikk

Drømmen min er å gi ut min egen musikk, og leve av musikken. Jeg vil synge på store arenaer og konserter over hele verden. Jeg vil gi ut plater og egne sanger. Det har vært veldig mye spennende som har skjedd nå i det siste, og jeg tror artister får oppleve mange spennende og kunnskapsrike opplevelser.Hvis jeg får drømmestipendet vil jeg bruke pengene på et ministudio, og kanskje spare litt på en egen «musikkonto» til senere bruk.